Vplyv Davida Bowieho na osud mladých dievčat přehled

Vplyv Davida Bowieho na osud mladých dievčat https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386026/bmid_vplyv-davida-bowieho-na-osud-mladyc-sDC-386026.jpg 4 113 113

Paul je všetko iné, len nie typický tínedžer. Paul, ktorý napriek svojmu dievčenskému vystupovaniu miluje výlučne ženy. Paul, ktorý má dve matky, no svojho otca nikdy nepoznal. Paul, ktorého náhoda spojená s jeho narodením privedie k osudu jedného z najslávnejších androgýnov – Davida Bowieho. ​Román prináša málo pravdepodobný, no zábavný a láskavý príbeh jednej nekonformnej rodiny. Vplyv Davida Bowieho na osud mladých dievčat je románom o dospievaní, hľadaní životnej cesty a toho, kým naozaj sme.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Premedia
Originální název:

De ľ influence de David Bowie sur la destinée des jeunes filles , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vplyv Davida Bowieho na osud mladých dievčat. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

Amazonka72
01.09.2023 2 z 5

Nedočetla jsem... Guenassieho knihy mám moc ráda, ale tuhle jsem zkrátka až do konce nedala. Asi mi vadilo téma - nic proti zmíněné komunitě nemám, ale připadá mi, že se poslední dobou točí všechno pouze kolem tématu LBGT... Špatný výběr v nevhodnou dobu, možná se ke knize jednou vrátím.

Dajine
26.07.2023 4 z 5

Takové pohodové. Jsem ráda, že jsem četla, nevadilo by mně, kdybych nečetla.


Eldar80
23.07.2023 3 z 5

Bylo to hezký. Příjemně se to četlo a bavilo mě to. Jenže už od začátku jsem si říkal, proč to autor vlastně psal. Měl jsem z toho pocit, že když umíte psát, tak zvládnete napsat, co vás napadne.
To kazilo zážitek ze čtení. Nějak jsem totiž nenalézal stopy vedoucí k nějaké pointě. Hlavní hrdina má dvě mámy a tím to teprve začíná. Postavy jsou svérázné, ale je snadné to přijmout. Příběh ujde.
Vzhledem k názvu to nakonec pointu má. Ale na víc v téhle novele není místo. Nezmar nabízí aspoň nějaké zamyšlení nad střetem kultur. Stoprocentní riziko je mnohem dynamičtější a údernější.
Tohle je spíš o hledání vlastní cesty životem v dnešní zmatené době. Je to mírně humorné. Komické situace nejsou nijak přehnané. Autor psát umí. Ale měl toho nabídnout víc. Nabízelo se tolik témat!
Je to jen smutný příběh lidí, kterým jinakost zkomplikovala život. Celé se to točí kolem LGBT problematiky, ale co musím ocenit, že autor nic nevnucuje a ani nemá potřebu čtenáře vychovávat.
Ani Nulté číslo od Eca nebylo čtenáři přijato. Je vidět, že lidi co čtou, očekávají spíš náročné romány než krátké životní příběhy. Buď to mělo být kratší nebo naopak rozvedené. Doporučuju, jen neočekávejte moc. 75% 3,5*

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (4. týden)

17.01.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vplyv Davida Bowieho na osud mladých dievčat v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených144x
ve Čtenářské výzvě30x
v Doporučených4x
v Knihotéce59x
v Chystám se číst64x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech1x