Vongozero přehled

Vongozero
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161671/bmid_vongozero-rusko-suzuje-epidemia-poslednou-nadejou-je-zamrznute-vongozero-161671.jpg 4 155 155

Vongozero série

1. díl

Rusko sužuje epidémia. Poslednou nádejou je zamrznuté Vongozero. Čo sa stane, ak raz obrovské územie Ruska zasiahne epidémia vírusu, proti ktorému neexistuje vakcína? Do karantény sa najprv dostane trinásťmiliónová metropola Moskva, a potom krajinu ovládne ťažká, smrteľná choroba. Aňa, ktorá s rodinou žije neďaleko mesta, sa márne pokúsi odviesť z uzavretej štvrte matku. Náhla smrť matky aj ďalších Moskovčanov predznamenáva začiatok novodobej apokalypsy. Hŕstka ľudí vrátane Aninej rodiny sa rozhodne zachrániť útekom na ostrovček jazera Vongozero, ukrytý v severskej tajge. Pôvodne plánovaná dvojdňová cesta autami sa zmení na dvanásťdňové zúfalé putovanie so smrťou v pätách. Uprostred chaosu hŕstka obyčajných ľudí bez zvláštneho vybavenia bojuje o život, vzdoruje panike a rabovaniu. V každom okamihu sa musia rozhodovať tak, aby prežili a zoči-voči obrovskej tragédii nestratili ľudskosť. Už niet nijakých záruk, nijakej obrany, nijakej pravdy – okrem tej, ktorá umožní prežiť... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vongozero. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (54)

alishek
25.05.2024 4 z 5

Knížku jsem si přečetla až po shlédnutí seriálu na Netflixu a musím uznat, že je fakt dobrá, psychologie postav, jak se chovají, jejich zoufalství, dobře napsané.

Parwana
30.03.2024 odpad!

Ruské spisovatele mám ráda, oblíbila jsem si díla Ludmily Ulické a Moskvu 2042 jsem přečetla skoro jedním dechem (ta je ale od jiného autora). Tady se ale skoro nic nedělo a kniha byla v podstatě utrpení, žádné zvraty, nic, neodsýpalo to... Ruský apokalyptický thriller jsem si chtěla přečíst, tady to ale fakt nešlo, a žádné mezinárodní ocenění na tom nic nezmění.


Netae
25.11.2023 3 z 5

Dlouho jsem knihu měla doma a nechtělo se mi do ní, nakonec se tedy podařilo. Je to vlastně popis cesty skupiny lidí do vytouženého bezpečí poté, co vypukla pandemie a postupně ukončila způsob života na jaký jsme běžně zvyklí. O samotné pandemii, co ji způsobilo, odkud se vzala atd. se moc nedozvíme, příběh se více zabývá jejími následky jako je nedostatek potravin, paliva, nárůst nebezpečí a vlastně i rozpad civilizace. Postavy jsou dobře vykresleny, většina z nich moc sympatií nevzbuzuje. Příběh je napínavý a čtivý, rozdělený do krátkých úseků.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vongozero v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených202x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených9x
v Knihotéce135x
v Chystám se číst74x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech5x