Vom Kaiserhof zur Reichskanzlei - Listy z deníku 1932-33 přehled

Vom Kaiserhof zur Reichskanzlei - Listy z deníku 1932-33 https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481894/bmid_vom-kaiserhof-zur-reichskanzlei-lis-ylH-481894.jpg 5 7 7

První české vydání Goebbelsových deníků týkajících se let 1932-33. O úvodní slovo se postaral Emanuel Moravec, tehdejší ministr a vedoucí úřadu lidové osvěty v den třetího výročí Protektorátu, tedy 15. března 1942. Přeložila Růžena Kadlecová.

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Orbis
Originální název:

Vom Kaiserhof zur Reichskanzlei , 1934


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vom Kaiserhof zur Reichskanzlei - Listy z deníku 1932-33. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

akrju
11.06.2021 5 z 5

"Goebbels popisuje vrchol volebních snah NSDAP"
Zní jako suché, nudné a převážně do nekonečna historiky probrané téma. Čtenář, který do knížky s takovým přístupem vchází, bude však relativně rychle uveden z omylu. Namísto nezáživného popisu historické události dostáváme autorem zpracované téměř až politické drama, které je plné momentů, kdy člověk hltá stránku za stránkou jako nějakou nadmíru akční beletrii. Netuším, zda si od začátku Goebbels psal své deníky s vidinou toho, že je třeba částí někdy vydá, ale ať už to bylo jakkoliv, nabízí neuvěřitelně čtivý pohled do pozadí dnes už z velké části zprofanované části evropské historie.
Autentické dobové zdroje jsou vždy trochu buď a nebo, nicméně knížka nabízí celé spektrum pohledů - od politických reálií přímo z ulice, po prostou lidskou úroveň pro nás dehumanizovaných historických postav. Každopádně lze doporučit čtenáři, kterého nezajímají jen čistá historická data a reálie, ale zajímá ho také, jací to vlastně byli lidé, kteří onu zmíněnou historii psali.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vom Kaiserhof zur Reichskanzlei - Listy z deníku 1932-33 v seznamech

v Přečtených11x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit4x