Vojvodkyňa přehled

Vojvodkyňa https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410922/mid_vojvodkyna-Ga8-410922.jpg 4 47 47

Polosirota Angélique Lathamová vyrastá s otcom a dvoma nevlastnými bratmi na zámku Belgrave. Súrodenci sestru len trpia a hneď po otcovej smrti zariadia, aby panstvo opustila. Krásna, múdra šľachtičná si musí poradiť v krutom svete, odkázaná iba sama na seba. Angélique pracuje ako pestúnka šiestich detí, ale keď sa ju pokúsi znásilniť jeden z hostí domáceho pána, ocitne sa na dlažbe. Zúfalá dievčina hľadá šťastie v Paríži. Na ulici zachráni mladú prostitútku a tá jej nepriamo ukáže východisko z nezávideniahodnej situácie. Angélique si otvorí elegantný nevestinec, ktorý sa stane najvyhľadávanejším v Paríži. Vplyvní a bohatí páni z najvyšších vrstiev si v ňom plnia tajné erotické túžby až do dňa, keď sa v salóne stane vražda. .. Román odohrávajúci sa v Anglicku, Paríži a New Yorku zachytáva pády a zápasy žien v spoločnosti, ktorú riadia muži. Vykresľuje fascinujúci obraz ženy, ktorá si svojou krásou, skromnosťou a nezlomným duchom zaslúži byť nazývaná Vojvodkyňou.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Duchess , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vojvodkyňa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

KatukaM
27.10.2023 odpad!

Nevím úplně kde začít s ohledem na tak vysoké hodnocení, které moc nechápu. Vlastně vůbec!
Již začátek knihy je poměrně nudný popis historie rodiny a postav. Překvapí vás i fakt, že celá kniha je od začátku až do konce v minulém čase. Věty jsou jednoduché a často krátké. V knize je hodně popisů a málo přímé řeči a děje celkově. Čekala jsem svižný děj a spád, bohužel nepřišel. Vážně je tak do detailů v knize popisován porod vedlejší postavy? Asi na 20ti stranách?
Hlavní hrdinku zradí bratr a v průběhu knihy je hned několikrát zdůrazňováno, jak je v pěkné šlamastice a jak zkažený život a naděje na budoucnost teď má. Vlastně mnoho věcí se v knize opakuje, asi autorka počítá s pomalejším čtenářem?
Já nevím, já to ani nedočetla, to se fakt nedá. Mnoho z komentujících tu mluví o romantické oddechovce. Já bych to nazvala nudný deníkový záznam.

simca9342
14.01.2023 5 z 5

Jako bych četla Jako v pohádce od stejné autorky. Akorát tady je to vše realističtější. Angelice zemře matka hned po jejím narození a o pár let později to ani s otcem nevypadá moc dobře. Když i on zemře, ocitne se Angelika pod rukama svých ziskuchtivych a zákeřných bratrů a její rodiny. Stejně jako Popelka a Camilla bude nucena opustit domov. Skončí jako chůva několika dětí. Právě ji baví, ale není to to, co by od života čekala. Po nečekaných událostech zakotví v Paříži. Tam se seznámí s mladou dobitou ženou, z jsi ho vyprávění zjistí, že neměla šťastný život. Otevřou si Le Boudoir- luxusní nevěstinec s významnými klienty , kde budou zaměstnané ženy s podobnými osudy jako ony dvě. Angelika ale i přesto žije na okraji společnosti. Podaří se ji někdy vrátit se na rodné panství Belgrave zahalené tajemstvím a zášti?


Dandy1
12.12.2020 4 z 5

To byly dvě hezké odpočinkové odpoledne s Vévodkyní.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (34. týden)

18.08.2019


Knižní novinky (24. týden)

09.06.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vojvodkyňa v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených64x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce82x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Danielle Steel
americká, 1947
1998  86%Prsten
1994  76%Nevýslovná láska
1997  75%Cizí žena
2007  77%Duch
1998  82%Palomino