Vojenské omyly v dějinách přehled

Vojenské omyly v dějinách https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59582/vojenske-omyly-v-dejinach-59582.jpg 5 2 2

Od bitvy u Salamíny po válku v Iráku Autor úspěšné knihy Osudové omyly 2. světové války se tentokrát zaměřil na téměř celé období zejména evropských dějin. Kniha je rozčleněna do šesti oddílů zabývajících se osudovými okamžiky nejvýznamnějších bitev a tažení ve starověku a raném středověku (500 př. n. l. – 1000 n. l.), středověku až vrcholícím novověku (1000 – 1700), v období 1700 – 1914, za 1. světové války a v meziválečném období (1914 – 1938), za 2. světové války a v poválečné době až do současnosti. Kniha, napsaná živě a poutavě, obsahuje množství zajímavých historických faktů. Jako dobrodružný kaleidoskop vojenských omylů nás provází 2500 lety lidské historie a je vzrušujícím ohlédnutím za minulými epochami a osobami, které je určovaly.... celý text

Literatura naučná Vojenství
Vydáno: , Brána
Originální název:

Lexikon der militarischen Irrtumer


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vojenské omyly v dějinách. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

vvikingg
27.03.2023 5 z 5

Před autorem smekám stručně a výstižně, věrohodně, popsané nejdůležitější bitvy od středověku po válku v Iránu. Velmi poučné a zajímavé jak některé chyby vojevůdců obrátili , průběh války a změnili osudy některých národů. Kniha by se dala bez nadsázky použít jako učebnice strategie a taktiky ne českém West Pointu ve Vyškově, dodnes se vyučuje strategie , taktika na vojenských školách podle geniálního pruského, generála stratéga C. von Clausewitze,, válka je pouze pokračování politiky jinými prostředky, Clausewitzův nejslavnější výrok.

Dandulka
10.03.2014 5 z 5

Bez omylů by dnešní svět nebyl takový, jaký ho známe dnes. Kniha je psaná moc hezky a jak je vidět ani "moderní" války se neobejdou bez omylů.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vojenské omyly v dějinách v seznamech

v Přečtených4x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x