Vodní had přehled

Vodní had https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456712/bmid_vodni-had-hAM-456712.jpg 5 77 77

„Pojď za mnou. Teďka jsme zvířata! Já jsem liška a ty jsi vodní had s maskou králíka.“ Mila je osamělá dospívající dívka, kterou čeká další nudné léto na venkově. Když se jednoho parného odpoledne koupe v řece, potká záhadnou Agnes, dívku s kouzelnými zuby, která se ukáže být duchem. Blíží se bouře a surrealistický existenciální horor o dospívání, dávných králích, válečnicích, mluvících chobotnicích a poznávání sebe sama může započít... Mexický výtvarník Tony Sandoval (třikrát nominovaný na Eisnerovu cenu) nás ve své grafické novele zve na výpravu do úchvatného světa tajemství a kouzel skrytých za hranicí snů v zastrčených zákoutích naší imaginace. Kniha vychází vázaná se sametovým potahem a parciálním lakem.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Serpent D'Eau , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vodní had. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

JP
včera 4 z 5

Takový roztomile ujetý surreálný příběh. Mila, která se koupe, narazí na dívku s pěknými zuby, které říkají Agnes a během chvilky k sobě obě pocítí sympatie... nicméně brzy je Mila zapletena do něčeho mezi snem, realitou a mýtem. Ve formátě, v jakém tenhle grafický román je, ten Sandovalovův groteskní styl vyniká, někdy svou monumentálností, někdy intimitou mezi postavami. Jakožto silný odpůrce míchání zbytečného nánosu textu na vizuální umění cením i to, že se Sandoval nějak přílišně nerozkecává a nechává dialogy plynout "tak akorát", stejně jako fakt, jak je příběh uzavřen, že vlastně člověk neví a nikdy nebude.

Politre
02.01.2023 5 z 5

Tony Sandoval mě opět dokázal unést na hodinku do jeho oslnivého, malebně malovaného světa, plného magických bytostí a temných zákoutí. Příběh je směsí surrealismu a realismu, magického snového světa s realitou dospívání a objevování vlastní sexuality, temného až hororového fantasy, naproti tomu křehkost a něžnost hlavních dvou dívek. Po vizuální stránce naprosto úchvatné a nezapomenutelné dílo (plus krásný formát v pevné vazbě).


Shaxx
13.07.2022 4 z 5

Tak tohle byl neobvyklý zážitek.
Už samotný formát komiksu je prvním překvapením, aneb při otevření se ujistěte, že máte kolem sebe dostatek místa. Druhé překvápko - art style pana Sandovala je prostě jedno velké WOW. Už samotné kresby bez kontextu příběhu jsou znepokojující a stejně se na ně musím dívat pořád dokola. Velmi expresivní výrazy obličeje, barevné schéma, technika kresby...Parádní. Jakožto milovník ilustrace jsem spoko.
Příběh je takový snový. Až na to, že ve zlém slova smyslu, jako noční můra a ten pocit po probuzení, kdy realita ještě splývá s posledním závanem snění. Tím nechci říct, že je to špatné, to ne. Je to dobré, ale má to zlověstný nádech. Pro ty, kteří v tom hledají nějakou smysluplnou pointu, leccos by se určitě dalo najít, nějaké ty metafory pro přechod z dětství do dospělosti, navazování přátelství, sílu přitažlivosti, objevování sexuality, změny jako takové... Každý si v tom může najít to své.
Tyhle divnoknihy jsou přesně to, co hledám, takže jestli má někdo tip na další podivnost, sem s tím :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vodní had v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených96x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených8x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit16x

Autorovy další knížky

Tony Sandoval
mexická, 1973
2020  90%Vodní had
2022  78%Růžový a černý
2021  88%Doomboy
2023  84%Pohovka a mrtvola
2024  %Tisíce bouří