Vnitřní modlitba přehled

Vnitřní modlitba https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109004/vnitrni-modlitba-109004.jpg 3 4 4

Antologie textů Terezie od Ježíše. Zápisky této světice jsou sestaveny tematicky, a tedy velmi přehledně. Už názvy jednotlivých kapitol jsou čtenáře schopny zorientovat v dané tématice: Modlitba není mluvením, V jakém smyslu je modlitba rozhovorem? Je potřebné nezapomínat, s kým mluvím, Nelze mluvit zároveň s Bohem i se světem… Texty sestavil Dominik Wider OCD a v české verzi byly vybrány z publikací přeložených Josefem Koláčkem SJ. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vnitřní modlitba. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Achillesaželva
07.03.2024 1 z 5

Fragmenty z různých spisů sv.Terezie: Hrad v nitru, Cesta k dokonalosti, Kniha o zakládání aj. Bohužel nevím, co nám chtěl autor této antologie předat. Myšlenky světice nebyly sepisovány formou apoftegmat a chtít její dílo takto pojmout, je nepochopením.

Žížala_0119
05.03.2024 2 z 5

Není to nic moc. Spíš nic, než moc. Slepenec textů, který není schopen předat čtenáři vnitřní dynamiku světice a jejího díla.


honajz
25.02.2023 2 z 5

Moc z té knížky nadšený nejsem. Už jen to, že jde o výcucy z různých knih, poskládaných vedle sebe editorem, z toho dělá knihu ne Terezie z Avily, ale editora. Představte si, že by někdo vzal básně třeba od Kainara, a podle své představy je seskládal úplně jinak. Jenomže i tak mi přijde, že jednotlivé rady jsou příliš těžkopádné, zbavené životnosti a konkrétních životních situací. Kallistovi Waremu nebo Surožskému stačí méně stránek, a přitom jdou rovnou k věci a konkrétně, jasně a srozumitelně. Tohle mi přijde, že ani člověk, který v modlitbě trochu pokročil, nemusí doporučené rady vždy chápat, protože jsou podány tak nějak skrytě, zahaleně, nejednoznačně, se spoustou zbytečné omáčky kolem. Což mi přijde jako škoda.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vnitřní modlitba v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených4x
v Doporučených1x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit8x