Vlku zaslíbená přehled

Vlku zaslíbená https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515997/vlku-zaslibenavor0GP-14Y-.jpg 4 354 354

Divý les série

1. díl >

Reda je první Druhorozená dcera po několika staletích, takže její život má jediný účel: má posloužit jako oběť Vlkovi z Lesa – v naději, že ten světu navrátí bohy, které uvěznil. Redě se téměř uleví, když odchází. Sužuje ji nebezpečná síla, kterou neumí ovládat. Drží se jediné jistoty – že v Divém lese už nebude ohrožovat své blízké. Že už se to nebude opakovat. Ukáže se však, že legendy lhaly. Vlk je muž, ne zrůda. Její magie je drahocenná schopnost, ne prokletí. A jestli se ji nenaučí ovládat, prastará božstva proměněná v monstra Divý les pohltí… a spolu s ním i celý její svět.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , King Cool
Originální název:

For the Wolf , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlku zaslíbená. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (105)

Galloway
předevčírem 3 z 5

Celou knihu musím zhodnotit jako milý fantasy příběh, který neurazí ale ani jsem z něj neměla nějaké velké nadšení. Nečetlo se to špatně, ale nějak mi zde chyběla “šťáva“, kdy bych každou stránku přímo hltala. Vzdáleně mi děj připomínal Krásku a zvíře.

Reda mi byla sympatická, líbila se mi její odvaha naopak její sestra mi připadala až někdy protivná. Eammon byl ze začátku tajemný a zajímavý, ale tím, jak se snažil zachránit vše sám, tak mě jeho postava začala trochu nudit. Láska mezi ním a Redou se mi ale líbila a měla správný náboj.

Také magie Divého lesa byla dobře vymyšlená a zamlouvalo se mi, jak fungovala.

Jak už jsem psala, celkový příběh na mě působí průměrně, ale na pokračování se těším.

https://www.instagram.com/turnovapetra/

lucisa.n
19.05.2024 3 z 5

Někomu už jsou karty osudu předem rozdány. Stejně tak to má Reda, Druhorozená dcera, která musí svůj život zasvětit Divému lesu, konkrétně se stát Vlkovou obětí a zachránit tak dlouho uvězněná božstva. Svůj osud zná, je na něj připravená, jen čeká, kdy si jí les “zavolá. Když to přijde, vlastně se jí uleví, má pocit, že svoje magické schopnosti už dále nemůže držet pod kontrolou a mohla by být nebezpečná svému okolí. S tím ale její nejbližší příliš nesouhlasí.. Nesouhlasí však ani prastaré legendy, to ale nikdo nemohl vědět..

Tato kniha se před dvěma lety prohnala všemi sociálními sítěmi. Jako obvykle se k ní dostávám o dost později, ale tak mi to i vyhovuje, úplně nejradši čtu s odstupem, až ten všeobecný humbuk poleví.
První co, tak určitě musím pochválit svět, který působí velmi přehledně, že i já, věčný zabloudilec, jsem se dobře vyznala. Jak už to tak ale u fantasy bývá, je příběh hodně popisný, barvitý, místy bylo možná až moc vycpávkových částí. 430 stran není úplně málo a krapet by se to zkrátit určitě dalo. Některé scény byly trochu nepřehledné, zejména co se týče boje, i pár nedotažených nedostatků se našlo. Naproti tomu romantická linka mi přišla fajn, sem se vyloženě hodila. Kniha jako taková má ale velmi drobné písmo a delší kapitoly, takže její přečtení se tak trochu vleče. Celou dobu jsem si říkala, že úplně nechápu ten povyk, který kolem knihy byl. Konec to ale opět dokázal vyšperkovat, dokonce překvapil. Nicméně i tak budu hodně váhat, zda se do případného pokračování pustím. Hádám, že asi budu mít spoustu jiných knih, do kterých se pustím.


Emik87
27.04.2024 3 z 5

Fantasy rozhodně nepatří k mému oblíbenému žánru. Ale Vlku zaslíbená je napsaná poměrně čtivě, takže jsem knížku nakonec přelouskala. Tyhle krevní pakty, kněžky a vlci nejsou nic pro mě a hlavně se pořád opakuje to samé. Krev a boj s lesem pořád dokola.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)

09.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vlku zaslíbená v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených465x
ve Čtenářské výzvě103x
v Doporučených12x
v Knihotéce292x
v Chystám se číst291x
v Chci si koupit58x
v dalších seznamech12x