Vlk a holubica přehled

Vlk a holubica https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127211/bmid_vlk-a-holubica-S67-127211.jpg 4 194 194

Keď krutí Normani napadnú v 12. storočí Anglicko, pôvabná Aislinn sa stáva svedkom vraždenia, ktorému padne za obeť aj jej otec. Wulfgar, nový vládca na hrade Darkenwald, si vyberie Aislinn za svoju otrokyňu. Hoci dievčina nenávidí cudzích dobyvateľov a všemožne sa snaží pomôcť svojmu ľudu, v jej srdci začína nebadane klíčiť láska k Wulfgarovi. Víťazný veliteľ musí priznať, že žena, o ktorej si myslel, že ju dobyl, si napokon podmanila jeho.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The wolf and the dove , 1974


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlk a holubica. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (35)

Paulika419
07.02.2024 4 z 5

Mám ráda romány z ranného středověku.Doba kdy Vilém zvaný Dobyvatel plenil Anglii neodmyslitelně patří k těm nejlepším pro zdařilou literární tvorbu.Ovšem pokud bych byla ve věku 13 až 15 roky tak bych tento román považovala za TOP.Jak již přede mnou komentovala čtenářka o erotickou scénu kniha nezavadila.Paní spisovatelka to dobře rozehrála,ale někdy jsem byla na pochybách zda k něčemu došlo.O tom svědčí i závěr knihy kdy byla hrdinka Aislin překvapena o ztrátě panenství.Dále Gwynet negativní postava o které věděli všichni,že zradila a nechali ji úplnou volnost aby otevřela hlavní bránu úhlavnímu nepříteli Ragnorovi.Wulfgar typický románový sympaťák trochu ješita ale pravý zocelený chlap pro tvrdý život s postupnou slabostí pro jednu ženu.Proč ne ,šlo to číst ale ta šťavnatost aby mě to dostalo tomu chyběla.

uzivatel83509
22.05.2023 4 z 5

"Vlk nikdy neztrácí stopu.." :-)
Knížka byla dobrá, ale... chybělo mi tam "něco", co by mi dalo důvod, se k ní ještě někdy vrátit..
Některé pasáže mě doslova nebavily (jsem spíš na romantiku, ne na popis dějin), chybělo mi tam více romantiky a taky o erotickou scénu kniha nezavadila...
Od autorky jsem už nějaké knihy četla, proto vím, že má prostě takový styl psaní, takže jsem přesně věděla, do čeho jdu, když jsem knihu otevírala :-)
Ohledně postav bych se jen zmínila, že mě udivilo, že Gwynet vydržela, s tím svým přístupem v takové době, tak dlouho naživu a nikdo ji nepřetáhl po hlavě... mě štvala už od první chvilky, co se v knize objevila.. Jinak za mě postavy i příběh super, byť nedávám plný počet hvězd :-)


Guepp
11.07.2022 4 z 5

Příjemné romantické čtení zasazené do drsného prostředí. Adekvátní žánru historické romantiky. Zkusím další knihy autorky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vlk a holubica v seznamech

v Přečtených315x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených10x
v Knihotéce139x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech4x