Vlčák Kazan přehled

Vlčák Kazan https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/319672/bmid_vlcak-kazan-pY1-319672.jpg 5 181 181

Vlčák Kazan série

1. díl >

Klasické dílo světové dobrodružné literatury čtenáře zavádí na daleký Sever a vypravuje příběh Kazana, z části čistého vlka, z části statného vlčáka. Jeho osudy spojené s věrnou družkou Šedkou, v nichž střídavě zápasí Kazanova psí přirozenost s jeho vlčími instinkty, jsou plné zvratů při věčném sváru dobra a zla.

Literatura světová Dobrodružné Příroda, zvířata
Vydáno: , Olympia
Originální název:

Kazan, the Wolf Dog , 1914


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlčák Kazan. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

jopp
20.05.2024 4 z 5

Mně se kniha líbila a synovi (7) také. Drsnost přírody ho vůbec neznepokojovala. Někdy mám dojem, že utlocitní jsou jen dospělí, děti berou věci tak, jak jsou.
Oproti moderním blbostem typu Deník malého poseroutky (můj názor, nikomu nenutím) je v knize o Kazanovi akcent na pevná lidská i zvířecí pouta, odvahu, vůli něco dokázat, nadvládu přírody nad člověkem, jasné rozlišení dobra a zla v lidech.
Samozřejmě kniha je místy naivní, ale to k dětské literatuře patří. Pragmatismu si děti ještě užijí až až.

n.ezn.amy
03.04.2024 5 z 5

Vlčák Kazan je na půl vlk a na půl pes. Když Kazan zachrání v kanadské divočině život své paní, tak se mylně domnívá, že se jeho pán snaží potrestat a prchne. V lese potká vlčí smečku a po vítězném zápase se stane jejich vůdcem. Stále v něm ale bojují dvě povahy, psí a vlčí, takže se jednoho dne postaví proti smečce, která chtěla napadnout dívku a od té doby žije s věrnou družkou Šedkou osamělý život, ve kterém jsou oba šťastni. Ovšem život přináší zvraty a jejich osud se ještě mnohokrát zamotá. Nádherný příběh z Kanady o lásce ke své družce, rozpolcenosti povahy a hlavně krásné přírodě, ve které Kazan prožívá svůj dobrodružný život.


Deevv
10.05.2023 5 z 5

Krásný příběh z čisté Kanadské přírody kolem roku 1910. Asi třikrát jsem i slzu utrousila a jsem moc ráda, za ten konec. Kazanovi a Šedce jsem moc fandila, byli naprosto úžasní.

všechny komentáře

Související novinky (1)

37 nově přidaných eknih zdarma

23.05.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vlčák Kazan v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených259x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených14x
v Knihotéce118x
v Chystám se číst57x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech4x