Velká šestka přehled

Velká šestka https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/245644/mid_velka-sestka-245644.jpg 5 130 130

Vlaštovky a Amazonky série

< 9. díl >

Napínavý detektivní příběh šestice dětských kamarádů, kteří po vzoru slavného Scotland Yardu zahájí vyšetřování po tajemném, který odvazuje lodě a pouští je po řece. Musí přece očistit nesprávně obviněné členy klubu Lysek... Kniha vychází v češtině potřetí.

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

The Big Six , 1940


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velká šestka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

jana-cisarova
06.01.2024 5 z 5

Velká šestka je příběhem šesti přátel z Klubu Lysek na konci letních prázdnin. Tom a hoši ze Smrti a slávy očekávají příjezd jejich kamarádů Dicka a Dorotky.
Jožka, Bill a Péťa se těší, že budou moci na Smrti a Slávě přespávat.
Než přijedou jejich kamarádi Dick s Dorotkou, odváže někdo motorový člun, který kotví blízko jejich lodě. Všichni si myslí, že je to jejich dílo. A proč ne, když jejich starší kamarád Tom už jednu loď na jaře odvázal?
Lodí je odvázáno víc, ne jenom v jejich vesnici, ale i v těch dalších, a to vždy, když tam v tu dobu je Smrt a sláva. Naštěstí Dorotka pochopí, že někdo to na kluky hraje, aby je očernil a dostal je pryč z řeky.
Záškodník je vypátrán díky jejímu smyslu pro detektivní činnost a hoši ze Smrti a Slávy jsou očištěni.
Kniha se mi líbila stejně, jako všechny Ransomovky, i když jsem v ní postrádala Vlaštovky a Amazonky.

Rose-Mary
19.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Méně známá kniha od Arthura Ransomea, jejíž děj se odehrává, stejně, jako předchozí díl, Klub Lysek, na Norfolkských řekách.
Je příběhem šesti přátel z Klubu Lysek na konci letních prázdnin. Tom Dudgeon a hoši ze Smrti a slávy očekávají příjezd jejich kamarádů Dicka a Dorotky. Sestry Levka a Pravka jsou v Paříži na internátě, kam je odeslal jejich otec.
Jožka, Bill a Péťa si užívají zrenovované lodě, aby na ní mohli přespávat. Jednoho dne někdo odváže motorový člun, který kotví v blízkosti Smrti a slávy. Všichni jsou přesvědčeni, že tento čin mají na svědomí Jožka, Bill a Péťa. Aby toho nebylo dost, jsou odvázány další lodě: V Potter Heighamu, v Ransworthu, i jinde v Horningu. Jako naschvál je to vždy, když se na místě blízko nich ocitli kluci ze Smrti a slávy. Všichni podezírají je a toto podezření vyvrcholí v nenávist všech lidí, dokonce i jejich přátel.
Dorotka se projeví jako velký znalec a detektiv. Založí klub na vyšetřování zločinů „Scotland Yard“. Sbírají důkazy, aby přesvědčili všechny jejich nepřátele, kteří je odsuzují, že lodě odvazuje někdo, kdo je nenávidí. Kdo chce, aby tyto zločiny padly na Lysky, a aby hoši museli zmizet z řeky.
Tato kniha se mi líbila, stejně, jako ostatní Ransomovky, měla dokonce detektivní zápletku, což ji učinilo ještě zajímavější. Jejich pátrání je nakonec úspěšné a jméno hochů je očištěno.


Kabuky
24.03.2023 5 z 5

Velmi zajímavá kniha.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Velká šestka v seznamech

v Přečtených208x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených12x
v Knihotéce104x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

Arthur Ransome
anglická, 1884 - 1967
1959  93%Boj o ostrov
1988  93%Trosečníci z Vlaštovky
1958  92%Zamrzlá loď kapitána Flinta
1964  94%Holubí pošta
1961  84%Petr Kachna