Petr Kachna přehled

Petr Kachna https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/101800/petr-kachna-101800.jpg 4 157 157

Vlaštovky a Amazonky série

< 3. díl >

Zatímco ve všech ostatních knihách jsou vyprávěny příhody a dobrodružství, jaká mohou zažít děti takřka na dohled od domova, příběh Prázdnin na moři si Vlaštovky a Amazonky vymysleli. A tak se mladí námořníci vedení strýčkem Jimem alias kapitánem Flintem a starým mořským vlkem Petrem Kachnou vydávají na cestu za skutečným pokladem ukrytým na tropickém ostrově a v patách jim je krutý pirát Černý Jakub.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Toužimský & Moravec
Originální název:

Peter Duck , 1932


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Petr Kachna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Vesmich
11.09.2023 4 z 5

Zrovna toto dobrodružství nepatřilo mezi moje nejoblíbenější a když jsem si ho přečetla po mnoha letech znovu, už vím přesně proč! Byl to až moc Ostrov pokladů a málo něčeho, co lze vlastně prožít za barákem, jako tomu je u ostatních Ransomovek.

jana-cisarova
26.02.2023 4 z 5

Knihy od Arthura Ransomea miluji od dětství. Přečetla jsem je všechny, osm z nich mám doma v knihovně. Tuto zrovna doma nemám, ale koncem loňského roku jsem ji přečetla asi po třetí.
Nejvíce z jeho knih se mi líbí ty, které se odehrávají v Severní Anglii u jezera Coniston. Ráda jsem si přečetla i knihy od Norfolských řek, kde vystupují přátelé Vlaštovek a Amazonek, Dick a Dorotka Callumovi. Petr Kachna je vymyšleným příběhem, který si o zimních prázdninách vymýšleli sourozenci Walkerovi a Nancy s Peggy Blackettovými. Samozřejmě, že na dobrodružné cestě do Karibského moře nesměl chybět jejich strýček, dětmi nazvaný "Kapitán Flint". Aby vůbec mohli vyplout, bylo nutno přibrat do party zkušeného námořníka. Jím se stal právě starý vysloužilý námořník Petr Kachna. Byl by to dost nudný příběh, kdyby zde chyběl nějaký ten zlosyn, který se jim snažil pořádně zavařit. Tím byl tzv. Černý Jake, zlý a nebezpečný pirát, který měl právě nejvíc políčeno na Petra Kachnu...


Zmiu
24.08.2022 5 z 5

Petr Kachna patřil k mým oblíbenějším Ransomovkách a děj této knihy ovlivnil naše dětské hry snad nejvíce ze všech. Ani ve snu by mě nenapadlo, že má jít o "vymyšlené" dobrodružství. To jsem se dozvěděla až zde v komentářích po víc jak 30 letech a trochu mě to zklamalo. Proto jsem ráda, že při čtení nového vydání jsem si přečetla doslov od pana Novotného, který píše, jak pro něj toto dobrodružství bylo také skutečné. Pro mě bude vždy opravdové stejně jako v ostatních knihách.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Petr Kachna v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených235x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených14x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech5x