Vlaková loupež po česku přehled

Vlaková loupež po česku
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457427/bmid_vlakova-loupez-po-cesku-6iT-457427.jpg 5 12 12

POŠTOVNÍ VAGÓN PLNÝ PENĚZ – LÁKAVÁ KOŘIST UŽ OD DOB VZNIKU ŽELEZNICE. České devadesátky jsou v plném proudu. Každý chce vydělat. Poctivou prací na poště se ale jmění získává jen ztuha. Mladá Česká republika potřebuje vlastní měnu a do všech stran ji pomáhají rozvézt poštovní vlaky. Pro tři mladé pošťáky z Ostravy a jednoho hornického vysloužilce je to velká výzva. Prostředí znají dokonale. Bude dokonale fungovat i jejich plán vlakové loupeže?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlaková loupež po česku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

sakro
19.03.2023 5 z 5

Nenápadná kniha na kterou jsem narazil v podstatě náhodou. Přestože mi jméno autora neříkalo nic, příběh mě chytil od prvních stránek. Jednoduchý a přitom čtivý vypravěčský jazyk ve spojení s výborným námětem funguje skvěle. Detektivní příběhy v současné době zaplavují náš knižní trh, ale těch opravdu dobrých je málo. A tahle pro mě jěště i z těch dobrých vyčuhuje. Za příjemně strávené chvíle u knihy panu Študentovi děkuji a chci doufat, že to nebyl jeho poslední literární počin.

vladislav6610
26.11.2021 5 z 5

Zajímavá a netradiční detektivka, plánování, uskutečnění a vyšetřování loupeže, něco pro mašinkáře a filatelistu. Prostředí vlakové pošty inspirací ke snadnému obohacení.


Eicherik
14.08.2021 5 z 5

Velmi věrohodná krimi z divokých českých devadesátek. Od začátku příběhu známe pachatele a sledujeme jejich vývoj. Místy mi kniha připomíná svým stylem legendární Magnetky, ale to nepovažuji za negativum. Velmi chválím zvládnuté atributy a nešvary devadesátých let, konec konců autor tu dobu zažil, a také vítám ostravský dialekt a hornické, pošťácké a železničářské reálie, které dělají román autentičtějším.
Citace: "Tak ty prachy Malečkovi vrať, ne?"
"On už to není taky fajny stryk Josef, jak si ho pamatuješ za mala ze Dne horníků. Já sem mu volal, že ty prachy chcu vrátit," vysvětloval Ruda. "A on, že není problém, ale chce vrátit těch sedm set. Prý, že on svoji část dohody splnil."
"Tak stryk Josef teď jede v lichvě? No, to jsou věci. Fakt je teda hajzl. Starému kámošovi z šachty by takové svinstvo dělat neměl."

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (46. týden)

08.11.2020


Citáty z knihy (2)

Rudo, do ženské a do melounu prý nevidíš, tak jak to děláš? (...) vyzvídal hlavní skladník, který si s Rudou už dávno potykal. Zralý meloun pozná každý Maďar (...). Ale do ženských neviděl ani Attila - bič boží.


Ti vlakaři jsou celkem legrační parta. Kdybych nebyl blbec a míň se učil, tak bych k nim hned šel dělat. (kapitán Kostka)


Ocenění knihy (1)

2021 - Cena Jiřího Marka (Čestné uznání)


Kniha Vlaková loupež po česku v seznamech

v Přečtených16x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit3x

Štítky knihy

české krimi české detektivky

Autorovy knížky

Petr Študent
česká, 1972
2020  97%Vlaková loupež po česku