Vlajka: k historii a ideologii českého nacionalismu přehled

Vlajka: k historii a ideologii českého nacionalismu https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23688/vlajka-23688.jpg 4 13 13

Kniha přináší množství politických a dalších údajů o činnosti české fašistické organizace Vlajka a jejich souvislostech se společenskými podmínkami dané doby, ale i množství psychologických údajů o jejích představitelích.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlajka: k historii a ideologii českého nacionalismu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Thanateros
14.05.2021 5 z 5

K predchádzajúcim komentárom by sa patrilo dodať, že nové vydanie od Sol Noctis rieši väčšinu nedostatkov prvého vydania, t. j. opravené preklepy, chyby, text je rozdelený na menšie úseky pre lepšie čítanie, nehovoriac o tom, že text je podstatne rozšírený, obrazová príloha dvakrát rozsiahlejšia.

Kniha vtiahne čitateľa do atmosféry 30tych a 40tych rokov, skutočne je miestami napínavá ako román, nehovoriac o tom, že je plná informácií.

hoesch
01.01.2019 5 z 5

Kniha obsahuje spoustu odpovědí na otázky v době protektorátu , vysvětlení co Vlajka byla , její představitelé ale i mnoho jiného.


Lesní_chodec
26.07.2016 3 z 5

Ač je kniha plná překlepů (což sám autor vysvětluje v úvodu knihy), jedná se dle mne o nejpovedenější shrnutí této rané české historie a prvorepublikového fašismus repsketive fenoménu Vlajky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vlajka: k historii a ideologii českého nacionalismu v seznamech

v Přečtených15x
v Doporučených2x
v Knihotéce16x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit4x