Válka Vládců nebes přehled

Válka Vládců nebes https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31993/bmid_valka-vladcu-nebes-uzP-31993.jpg 4 41 41

Vládci nebes série

< 2. díl >

Znovu se setkáváme s Janou Dorvinovou, která uskutečňuje svůj cíl – podrobit si Nebeské lordy. Nyní vlastní letku šesti vzducholodí. Ostatní se ji snaží zničit. V arktickém habitatu – podmořské základně — žije mladík Ryn. Velmi touží uniknout a setkat se s opravdovými lidmi. Jednou se mu to podaří a se svým inteligentním vznášedlem přistane na Lordu Mordredovi. Jana se mezitím snaží o spolupráci s pozemskými komunitami mírovou cestou, neboť jim chce pomoci v boji s plísněmi, ale nedaří se jí to.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

War of the Sky Lords , 1983


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válka Vládců nebes. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

TERRORDROME
15.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Minule sa hrdinka stala najmocnejšou nebeskou vládkyňou s najmodernejšou loďou plnenou umelými lejzrometnými inteligenciami a tak som teda čakal že povedie onú titulnú vojnu proti zvyšným lietajúcim despotom. Miesto toho sa jej všetko neuveriteľným spôsobom rozpadá na prach. O jej pomoc vlastne nikto nestojí, všetci akurát hundrú, palubný počítač s nahratou osobnosťou mŕtvej dievčiny sa stáva sadistickým Caligulom a osobnosť jej syna je pre zmenu nahradená kópiou jeho podvraťáckeho otca. Plus, ostatní vládcovia nečakajú a plánujú vlastný útok pod vedením islamského kruťasa. Na rozdiel od skutočného sveta je sledovať ako sa ten literárny rúca postavám na hlavu veľmi zaujímavé a zábavné. Vo finále je všetko v troskách, tí čo prežili utekajú pred monštruóznou rukou, dôjde aj ku kastrácii a otázka za 25 centov je či sa dá vôbec niečo ešte zachrániť... uvidíme nabudúce! Béčko ako sviňa.

Hyaenodon
08.02.2022 5 z 5

Nenáročná brakovka, ale málo platné, prostě mě to baví. Poprvé čteno před nějakými 25 lety a na rozdíl od Vládců nebes jsem si z ní nepamatoval skoro nic - teda kromě finální interakce Andrey a Ryna. Jsem zvědav, zda bude i třetí díl taková super prasárna. :)


thorir
08.05.2021 4 z 5

Tento díl je stejně čtivý a svižný jako díl předcházející. Objevuje se několik nových postav (zejména Ryn a lidé z Lorda Mordreda, pár dalších a ke konci pak jedno celkem zajímavé, avšak nepříliš nápadité monstrum). Jak už jsem psal příběh je velmi svižný, nenarazil jsem na žádnou nudnou pasáž. Oproti předchozí části naštěstí ubylo feministických keců. K příběhu nic psát nehodlám, kromě toho, že se jistým způsobem vrací oblíbený Milo, psychopatická Ashley tak má nového kamaráda a vše směřuje k velmi akčnímu finále. Komu se líbil první díl, jistě nebude zklamán.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Válka Vládců nebes v seznamech

v Přečtených65x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

australská literatura

Autorovy další knížky

John Brosnan
australská, 1947 - 2005
1993  79%Vládci z nebes
1995  78%Válka Vládců nebes
1996  75%Konec Vládců nebes