Vláda vlků přehled

Vláda vlků
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481661/bmid_vlada-vlku-fHl-481661.jpg 4 389 389

Nikolaj Lantsov série

< 2. díl

Některá srdce bijí silněji než ostatní. Závěrečný díl série Zjizvený král. Mohutná fjerdská armáda se připravuje na tažení do Ravky. Aby král Nikolaj Lantsov dokázal nepřátelské šiky porazit, musí zapojit veškerou svou vynalézavost, šarm i svého vnitřního démona. Přesto se neobejde bez pomoci ostatních: Zoja i Nina stojí při něm a jsou odhodlány zachránit svou zemi za každou cenu. Král, generálka a agentka musejí v nekonečné temnotě najít cestu vedoucí k budoucnosti – jinak zanikne všechno, na čem jim kdy záleželo.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Rule of Wolves , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vláda vlků. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (72)

animovanej medv
19.05.2024 4 z 5

Já mám prostě slabost pro Vrány, takže mi udělalo radost setkání s Kazem atd.
Kniha mě bavila, ale přiznám se, že mi moc nesedí přeskakování z jedné postavy na druhou. Hlavně mezi Ninou a zbytkem byla vždycky dost velká mezera ve vyprávění a mě Nina bavila asi nejvíc.

ctenarMarLnYI
08.04.2024 5 z 5

Líbí se mi více než Griša i Vrany. Zoja a Nik super. I Temnyj dostal pár bodů navic. Přestože nejsem fanouškem tranzice postav cpaných do knih, tak tady mi to celkem sedělo. I když bych si pro Ninu přala něco jiného.


Slezadav
04.03.2024 3 z 5

O vládě vlků se dá říct skoro to stejné jako o předchozí knize (Zjizvený král), snad z výjimkou toho, že tady byl rozjezd rychlejší a akce začala dřív, než v polovině knihy. Hlavní důvod, proč mě Vláda vlků příliš neoslovila je ten, že všechny postavy i události jsou pro mě velmi nepřesvědčivé. Něco jako když koukáte na film, kde hrají samí špatní herci. Král není král, generálka se vůbec nechová jako generálka, chování prakticky všech hlavních postav je dost nekonzistentní atd. Příběh je úplně zamořen různými dírami, které jsou velmi viditelné.

Spousta scén v knize nedává moc logický smysl a je na první dobrou vidět, že existují jen aby přidaly něco málo na dramatičnosti. Nepřesvědčivě působí i samotný fakt, že nějakou zemi kompletně řídí asi 4 osoby a veškerý zbrojní průmysl při přípravách na válku se zřejmě skládá z jedné "tajné laboratoře". Dále tu máme velmi proměnlivou rychlost cestování postav, nebo podivné míchání technologií. V některých scénách jsem měl pocit, že je na úrovni 18. století, v jiných létají bombardéry.

Rozvíjí se zde několik dějových linií a bohužel ta, která mi připadala nejzajímavější byla nejvíce zanedbána a měla velmi strohý a nepřesvědčivý konec. Pro cílovou skupinu je zřejmě velmi důležité, aby byla v knize romance. U některých postav ještě alespoň částečně fungovala, jinde to bylo čiré utrpení. Stejná věc se dá říct i o LGBT postavách, u některých je tahle jejich stránka zpracována smysluplně, jinde je to velmi povrchní a autorka spíše honí body za diverzitu. Ke cti knihy můžu říct, že i přes všechny zmíněné problémy byly pasáže, kdy mě bavila a četla se celkem dobře.

Trochu jsem doufal, že tenhle svět se spoustou potenciálu, který zůstal nevyužit autorka už nebude dále trápit, ale vypadá to, že ano. Bohužel ani Vláda vlků se nedokázala přiblížit podsérii o Šesti vranách. Na druhou stranu pořád jde zřejmě o lepší počin, než je původní Griša trilogie.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (41. týden)

10.10.2021


Knižní novinky (38. týden)

19.09.2021


Citáty z knihy (1)

Žal a láska jsou jedno a to samé. Žal je stín, který zbyde po lásce, když odejde.


Ocenění knihy (1)

2021 - Goodreads Choice Awards (Young Adult Fantasy & Science Fiction)


Kniha Vláda vlků v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených519x
ve Čtenářské výzvě112x
v Doporučených35x
v Knihotéce362x
v Chystám se číst268x
v Chci si koupit122x
v dalších seznamech11x