Víťaz je sám přehled

Víťaz je sám https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410835/bmid_vitaz-je-sam-rW1-410835.jpg 4 540 540

Riskuj všetko v mene príležitosti a vyhýbaj sa všetkému, čo ti ponúka pohodlný život. Víťaz je sám je podľa Paula Coelha obrazom sveta, v akom žije. Dynamicky sa rozvíjajúci dej sa odohráva počas Filmového festivalu v Cannes. Do zápletky vstupujú producenti, slávni herci, hviezdy filmového neba, štylisti a sériový vrah, ktorý počas festivalu spácha päť vrážd. Kniha odhaľuje zákulisie filmovej slávnosti v Cannes, je obrazom smotánky, elity, ktorá v súčasnosti určuje trend v posudzovaní spoločenských hodnôt. Paulo Coelho odhaľuje čitateľovi pravdivé detaily zo života týchto postáv – jeho román sa stáva svedectvom o kríze hodnôt sveta zameraného na vonkajší efekt. Ak veríš vo víťazstvo, víťazstvo bude veriť v teba.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

O Vencedor Está Só , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Víťaz je sám. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (68)

DodyF
11.05.2024 2 z 5

Nic moc. Číst se to dalo, ale bylo to černobílé a předvídatelné. Rádoby umělecké dílo, ale ve skutečnosti psané spíš na efekt bez hlubšího významu.

gabriel375
24.01.2024 1 z 5

nuž tak. Majster Coelho vyčerpal zrejme invencie a iskrí mu to skôr ako v mokrom popole. Keď sa prekúšete pôsobivými opismi postáv, že po 10 strane neviete ktoré meno priradiť, záver vás ale úplne znechutí. Zjavne stavil na šok zo záveru. Mno, u mňa týmto počinom zbierka jeho diel skončila. A boli to diela pozoruhodné a často oprávnene v top 100.Tak vlastne vďaka za skvelú zábavu počas 20 rokov.


ut.la
27.10.2023 2 z 5

Od Coelha jsem doposud nic nečetla, byť ho mám v merku - a tahle knížka se mi dostala do ruky skoro náhodou. A zklamala mě. Napsané je to asi dobře, čte se to celkem dobře, ale přišlo mi to o ničem. Ze začátku se mi trochu motaly postavy (modelka, herečka, snad ještě jedna herečka - několikrát jsem musela nalistovat nazpátek, abych podle jména zkontrolovala, jestli už se tam tahle postava objevila, nebo je to někdo jiný), nebylo ani dost dobře jasné, koho sledovat jako hlavního hrdinu, a kdo je jen epizodní figurou. Má-li to být o povrchnosti filmového světa, tak to asi je, ale nespěje to nikam. Mám z toho takový rozpačitý pocit. Doporučovat nebudu, a přečtu si raděj něco z autorovo rannější tvorby, to by snad mělo být lepší.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (29. týden)

18.07.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Víťaz je sám v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených924x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených26x
v Knihotéce245x
v Chystám se číst152x
v Chci si koupit32x