Víno a čary přehled

Víno a čary https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484384/bmid_vino-a-cary-1wZ-484384.jpg 4 249 249

Víno a čáry série

1. díl

Po celé stáročia chránili vinice Château Renard talentované vínne čarodejnice, ktorých kúzla pomáhali dorábať svetoznáme víno z údolia Chanceaux. Elenu, jednu z čarodejníc, však postihla kliatba, ktorá ju uväznila v podobe ropuchy na plytčine močiara a jej magické schopnosti zoslabli. Prešlo dlhých a trpkých sedem rokov, kým sa jej podarilo kúzlo prelomiť a vrátiť sa k svojmu bývalému životu. Lenže vinicu, ktorú mala zdediť, teraz vlastní pekný cudzinec. Jean-Paul Martel uprednostňuje vedu pred poverami a nepodporuje ani vieru miestnych obyvateľov vo vínne čarodejnice. Aby Elena mohla pomôcť vinohradu zotaviť sa, musí utajiť svoju skutočnú identitu a rovnako aj plány na pomstu tomu, kto jej ukradol najlepšie roky života. Keď sa jej bývalý snúbenec stane obeťou rituálnej vraždy, podozrenie padne na Elenu. Zdá sa, že niekto v údolí praktizuje starú temnú mágiu, takú nebezpečnú, že nie je zapísaná ani v kúzelných knihách. Elenu čaká ťažký zápas, aby očistila svoje meno a ochránila všetko, čo miluje.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Grada
Originální název:

The Vine Witch , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Víno a čary. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (98)

LussyP
14.05.2024 5 z 5

- To, že něco nevidíme, přece ještě neznamená, že to neexistuje. -

Tato knížka je naprosté synonymum pro "feel good". Není nijak složitá, ale je protkána nádhernou přírodou, špetkou romantiky (která tam prostě sedla), tajemstvím a také zradou.

Přesto, že mě ze začátku moc nenadchlo, že by byli speciální čarodějky na výrobu vína, autorka mě hezky uvedla v omyl, krásné spojení s přírodou je velice hezky popsané a uvěřitelně pohádkové.

To, jak je popsáno prostředí je dokonalé, cítíte, jako byste tam byli také, cítili vůně, ochutnávali víno... A to ani alkohol nepiju a přesto jsem byla okouzlena.

Nádherná obálka a nádherný příběh. Doufám, že budou i další díly.

adela2230
26.04.2024 4 z 5

Zajímavý příběh k oddechu.


MirrorIsis
11.03.2024 5 z 5

Lehké, nekomplikované, oddechové, brilantní. Přečteno za jednu noc...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (8. týden)

21.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Víno a čary v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených285x
ve Čtenářské výzvě55x
v Doporučených6x
v Knihotéce190x
v Chystám se číst212x
v Chci si koupit66x
v dalších seznamech9x