Vinnetou III - Do věčných lovišť přehled

Vinnetou III - Do věčných lovišť https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62158/bmid_vinnetou-iii-do-vecnych-lovist-65c89df52b5d2.jpg 5 425 425

Vinnetou série

< 4. díl >

Nejslavnější indiánský příběh o přátelství, čestnosti a odvaze náčelníka Apačů Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda se u nás stal legendou. Příběh vyjde ve třech svazcích v nezkrácené podobě, v nichž naleznete skvělé ilustrace mistra Zdeňka Buriana. Není mnoho knižních titulů, na které by kluci tak vzpomínali, jako na knižního Vinnetoua před šedesáti roky. Věřte, že ty knihy jsou živé dodnes.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vinnetou III - Do věčných lovišť. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

ivetka859
07.03.2024 4 z 5

Kniha má dvě části; první je o Sans-earovi, druhá pak víc navazuje na Vinnetouovo stíhání vraha Santera. V závěrečných vysvětlivkách je to osvětleno tím, že K. May psal tyhle tři knížky na etapy a na přeskáčku 17let. A až jako poslední vytvářel okraje a spoje příběhu. Proto je to takový román-neromán.
Třetí díl se mi líbil víc než druhý, ale jedničku to nepředčilo. Vytvořit ale takhle napínavý a zároveň tak vysoce čtivý příběh umí snad jenom K. May. Konec byl takový rychlý, grand finále proběhlo asi na 10stranách, Ale všechny přidávané zápletky, až moc velké náhody a nahrávky jsem brala v dobrém a připisuji je už k autorovu stylu vedení dějové linky.
Vlastně je krásné pozorovat, jak autor opravdu drží opratě příběhu a on je tím strůjcem. Ani pravděpodobnost, ani čtenářovo očekávání, ale autor.

Čmeláček
09.04.2023 5 z 5

Tak jsem se v tomhle posledním díle s Vinnetouem rozloučil a bylo mně u toho fakt docela smutno :(. No ale jinak zase výborné čtení, skvělá dobrodružka a prostě fajne kniha. Pět stars, doporučení a howgh!


vernem1850
06.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Třetí a nejlepší díl, až na to že zemřel Vinnetou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vinnetou III - Do věčných lovišť v seznamech

v Přečtených727x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených37x
v Knihotéce242x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech3x