Vina přehled

Vina https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302289/bmid_vina-sqz-302289.jpg 4 46 46

Panenka série

< 2. díl

Beata dopsala knihu a chystá se splnit slib, který dala Evě. Slib je zavazující, posvátný a radost z hotového díla kalí jen nešťastná sebevražda hlavní hrdinky. Rukopis tím však získává na ceně, což dojde hned prvnímu nakladateli. Okamžitě po něm sáhne, cítí ve vzduchu senzaci. Triumfální vstup Evina životopisu na scénu je dokonale připraven a hotov odhalit všechny její myšlenky, pocity, lásky, ambice, ale i omyly, průšvihy a tragické pády. A nejen to! Co v knize je hrozbou pro Ester, co plní Evinu dceru děsem a hysterickou nenávistí nejen k mrtvé mámě, ale i k Beatě? Proč se třese strachy, že se nadobro znemožní před svým bratrem Arnoštem a kamarádkou Lucií, vyjde-li ta kniha? Že se aura dívky, kterou zničily matčiny průšvihy, sesype jako domeček z karet? Do boje s Beatou nastoupí v plné zbroji. Jak je však sobecká, poněkud hloupá a zvyklá dostat vždy to, co chce, vymknou se jí události z rukou ve chvíli, kdy do hry vstoupí člověk, s nímž nepočítala. Kdo to bude i s čím dalším se musí vyrovnávat novinářka Beata, se dozvíte ve volném pokračování PANENKY.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Junjun
08.05.2023 5 z 5

Vinu jsem četla dříve než Panenku a tak mi místy možná chyběly některé souvislosti, ale neřekla bych, že nějak zásadně. Velmi zajímavý román o nepochopení, závisti a chybějící lásce. Jsem zvědavá, co mi doplní Panenka a jaký názor budu mít poté na Ester. Zatím jediné, co se mi zdá, že ona má být prostě záporák za každou cenu, což se mi trošku nelíbí, protože já to tak jednoznačně nevidím. Každopádně velmi chytlavé čtení.

loolee
19.08.2022 5 z 5

Jak to může být někdy zamotané. Výborná kniha, lepší snad než Panenka, uvěřitelnější. Velmi jsem Beatě záviděla pobyt v Rudě pro sport, klid a tvorbu.


Dela111
01.06.2022 4 z 5

V pokračování poutavého příběhu z Panenky se děj přesouvá od Evy k Beatě, k jejímu soukromému i pracovnímu životu. Dostatek prostoru dostává i Ester, která je životem své matky posedlá a její nenávist a všechny negativní emoce hraničí až s duševní nemocí.
Román Vina je o životních přešlapech, je plný emocí a má překvapivě vygradovaný závěr. Toto pokračování už nemá nějaký nový zásadní nosný příběh, ale vysvětluje a uzavírá otevřené dějové linky z Panenky. Je to velmi dobrý psychologický román, navíc čtivě a chytlavě napsaný.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vina v seznamech

v Přečtených65x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených3x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit15x

Autorovy další knížky

Věra Kadlecová
česká, 1962
2015  88%Panenka
2016  85%Vina
2020  81%Zahrada mlčenlivých
2016  70%Ze skříňky pokušení
2021  90%Ze skříňky pokušení - Návrat