Pomsta synů přehled

Pomsta synů https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418855/bmid_pomsta-synu-dYE-418855.jpg 4 359 359

Vikingové (Lasse Holm) série

1. díl >

Ragnar Lodbrok je mrtev. Jeho pět synů žije. A teď se chtějí pomstít. Jaro 866. Severoanglická vesnice se ocitá pod útokem vikingů. V jejím srdci stojí na šibenici chlapec Wulf s oprátkou kolem krku, jenž přihlíží tomu, jak skandinávští nájezdníci drancují jedno obydlí za druhým. Chlapec však neumírá v plamenech, ale opouští vypálenou vesnici společně s vikingy, kteří jej pojmenují Rolf a odvedou ho s sebou na svou pevnost. Rolf si pomalu uvědomuje, že útok na vesnici nebyl náhodný. Pět synů slavného vikinga Ragnara Lodbroka – Bjørn, Ivar, Sigurd, Ubbe a Halfdan – totiž přišlo do Anglie, aby pomstili smrt svého otce, jenž zemřel na následky hadího uštknutí ve vězení northumbrijského krále Ælly. Když se z cesty bratrů za pomstou stane rozsáhlá invaze a Rolfova vlastní tajemství začnou postupně vyplouvat na povrch, začíná závod s časem. Bude mít dostatek času na to, aby dokázal královu nevinu a zabránil tak obrovskému krveprolití na obzoru? POMSTA SYNŮ je první díl trilogie z prostředí raného středověku. Historický román založený na skutečných událostech, který potěší nejen fanoušky seriálu Vikingové.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: ekniha , Fobos
Originální název:

Lodbrogsønnernes hævn , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pomsta synů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (84)

bozena3656
06.09.2023 5 z 5

Naprosto super, čte se jedním dechem a navíc se shoduje s historickými událostmi.

Jirka92333
12.08.2023 5 z 5

Kniha se moc dobře čte. Za mě můžu jen doporučit!


isabokmal
06.08.2023 5 z 5

Cítila jsem se mezi řádky této knihy jako doma. Severská mytologie a vikingové jsou pro mě srdcová záležitost. Miluju tu surovost, volnost a divokost, kterou skrývala doba vikingů (ano, jsem naprosto normální :D ).
Kdybych si mohla vybrat, kam do minulosti se podívat, jistě bych zamířila mezi severské divoké pohany. Jen si kladu otázku.. jak dlouho bych asi přežila? :D

Fakt je, že jsem od Pomsty synů, prvního dílu vikingské trilogie, moc nečekala. Jedná se o historický román, vlastně první, který jsem kdy četla a upřímně je to hodně jiné než fantasy, které klasicky čtu. Máme tu krev, zabíjení, popravy (vcelku chvílemi i detailně popsáno).. no.. asi si každý aspoň trochu dokážeme představit, kdo byli vikingové a kdo byli synové Ragnara Lothbroka. Takový Björn, Ivar, Halfdan, Sigurd nebo Ubbe, ale pokud je neznáte, v této trilogii je poznáte víc než dost. To mi věřte!

Od první stránky až k té poslední se stále něco dělo a já se tedy ani chvíli nenudila. Autor mne naprosto vtáhl a nepustil. Což vřele vítám! Četlo se to naprosto samo. Před Lassem Holmem tedy smekám!

Pomstu synů vřele doporučuji, ale je mi jasné, že to není kniha pro každého. Takže pokud jste viděli seriál Vikingové, nebo Poslední království s Uhtredem, a líbilo se vám, zkuste dát knize šanci. Určitě nebudete litovat. Ale! - pokud jste ty seriály neviděli a i tak vás vikingové lákají, šup do knihy též, třeba budete mile překvapeni.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pomsta synů v seznamech

v Právě čtených18x
v Přečtených521x
ve Čtenářské výzvě98x
v Doporučených33x
v Knihotéce349x
v Chystám se číst234x
v Chci si koupit54x