Vetřelec přehled

Vetřelec https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361702/bmid_vetrelec-Vrs-361702.jpeg 4 222 222

Je oddělení vražd, kam se na začátku své kariéry ze všech sil snažíte dostat: oddělení, kde každý den balancujete na okraji s geniálními gaunery a psychopaty s vědomím, že jediné mrknutí ve špatnou chvíli může znamenat rozdíl mezi vítězstvím a dalším zavražděným. A pak je oddělení vražd, na kterém pracujete doopravdy, kde vás ostatní mají za vyvrhele. Kde děláte jednu noční směnu za druhou. Kde schytáváte schválnosti a zlomyslné žerty daleko za hranou snesitelnosti. Kde řešíte tuctový ksindl, pročítáte svědecké výpovědi a zoufale vyhlížíte případ, který by vás mohl dostat tam, kde jste chtěli být. Ten dnešní případ mezi ně nepatří. Podle policajtů z místní stanice jde o tuctové domácí násilí. Od detektiva Antoinette Conwayové a jejího parťáka Stephena Morana se čeká, že pouze vyhledají amanta zavražděné a dají mu náramky. A pak už bude všechno zase jako dřív, zpovzdálí budou přihlížet, jak si to policejní esa rozdávají s psychopaty. Jenže když se Conwayová zahledí do tváře oběti, zjišťuje, že už ji předtím viděla. A znenadání dochází k šokujícímu přesvědčení, že všechno je jinak. Tohle je případ, na který čekala. Precizně střižený a brutální, spletitý a závažný. Jenže jedna věc je dostat vraha a úplně jiná věc je jít proti celému vlastnímu oddělení.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

The Trespasser , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vetřelec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (54)

broskev28
07.01.2024 4 z 5

Přiznám se, že název mi uniká: kdo je tady vetřelec?
A další věc, která mi u téhle knihy nesedne, je přílišná vulgarita policejního sboru. Dovedu pochopit, že detektivové z oddělení vražd přicházejí do styku s lidmi, kteří nepatří mezi smetánku, a setkávají se se situacemi, které zacloumají lidskou psychikou. A že nevybíravý slovník může být jistým druhem sebeobrany. Jenže stejně se mi to nejevilo a vadilo mi to.
Ale jinak jsem ráda, že jsem duo Conwayová - Moran zase potkala. Místo pro tajnosti jim podle mého názoru sedlo více a lépe, ale ani tohle nebylo špatné čtení. Výslechové strategie byly skvělé, zato Conwayové paranoia příšerná, ovšem naprosto chápu důvody.
Takže teď máme v naší knihovně konečně kompletní dílo Tany French a já budu tyto knihy doporučovat podle komentáře janamaluveckova (ke knize Slídil) především těm, kteří nečtou detektivky . . .

„Vztah nepotřebujete. Potřebujete jenom zdravý rozum, aby vám to došlo tváří v tvář všem těm kecům v médiích, které na vás ječí, že sami o sobě jste nuly, a pokud s tím nesouhlasíte, jste navíc nebezpeční cvoci. Pravda je taková, že pokud ke své existenci potřebujete někoho jiného, tak neexistujete.“

petulik330
20.05.2023

Tady máme od autorky předloženy detektivní příběh plný psychologických her mezi detektivy oddělení vražd. Mezi tím se snaží vyřešit vraždu mladé ženy.
V tomto dílu autorka nasadila poměrně vysokou laťku. Pachatele jsem tipovala, ale rozhodně jsem nečekala kdo to nakonec udělal.
Detektivové kteří byly pověření vyšetřováním vraždy byly velice sympatický. Antoniette byla velice svérázná postava která se nenechá od ostatních do ničeho tlačit, což ji způsobuje dost problémů.
Stephen byl na první pohled takový milý ňouma. Spolu ale tvořily skvělý tým kteří se nebojí jít proti svým lidem.


Dajine
26.02.2023 4 z 5

Přemýšlím, jestli kniha je více o vyšetřování vraždy či boji mezi těmi, co ji vyšetřují. Ale zcela jistě to není na škodu příběhu. V podstatě to spolu i souvisí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vetřelec v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených291x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených8x
v Knihotéce166x
v Chystám se číst104x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech2x