Vesmír přehled

Vesmír
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250668/bmid_vesmir-PHy-250668.jpg 5 58 58

Dívejte se na hvězdy a učte se z nich. - Albert Einstein. Naše pouť do hlubin vesmíru začne u kamenných planet ve vnitřní části sluneční soustavy. Pak se vydáme k plynným obrům a prozkoumáme zbytek naší galaxie - Mléčné dráhy. Kniha Vesmír obsahuje velmi kvalitní a nápadité hvězdné mapky, na kterých jsou přehledné odkazy na planety, hvězdy a jiná nebeská tělesa viditelná ze Země. Tyto mapky nám umožní nalézt objekty a prohlédnout si viditelný vesmír měsíc po měsíci. Jsou doplněny vyčerpávajícím průvodcem po souhvězdích s mnoha užitečnými informacemi.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vesmír. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Tomas@S
30.10.2023 5 z 5

Tuto encyklopedii už pár let vlastním a občas se do ní kouknu, je to opravdu naprostá špička co do textového obsahu tak do obrazového materiálu. Přečíst se to samozřejmě celé nedá, ale jinak určitě celá stojí za pět hvězdiček.

steele6252
14.07.2023 5 z 5

Ako tu už bolo spomenuté, ako každá publikácia týkajúca sa vesmíru a jeho výskumu https://snowrider3d.com


DarthSoren
03.04.2023 5 z 5

Naozaj nádherná publikácia, ktorá obsahuje "v skratke" všetko, čo sa týka vesmíru. Samozrejme, je to encyklopédia a nie odborná publikácia od Hawkinga, či Tegmarka, takže do úplných detailov sa pri jednotlivých témach nezachádza, ale aj napriek tomu predstavuje dostatočný zdroj informácií pre každého, koho vesmír bližšie zaujíma. Obrazová časť je ohromujúca - fotografie, nákresy a mapy súhvezdí sú presné a krásne zároveň. Ako tu už bolo spomenuté, ako každá publikácia týkajúca sa vesmíru a jeho výskumu, aj táto bude každým rokom, a každým novým výskumom menej aktuálna, nič však nemení na veci, že v súčasnosti a zrejme na najbližšie desaťročie (ak nezačneme chápať mechanizmy kozmu úplne inak) pôjde stále o jednu z najlepších a najkomplexnejších encyklopédií.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vesmír v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených14x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech4x