Verschluss: Příběhy z alternativního Československa přehled

Verschluss: Příběhy z alternativního Československa https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394074/bmid_verschluss-pribehy-z-alternativniho-JH6-394074.jpg 3 47 47

Málokdo tušil, jak dramaticky se Československo změní, když v roce 1927 v prezidentských volbách zvítězil Bohumil Němec, Rudolf Beran se stal ministerským předsedou a izolacionisté převzali v zemi vládu. Poznejte zevnitř to, co je dnes označováno za nejrozsáhlejší sociální experiment, a seznamte se s osudy lidí, kteří pocítili dopady Krumlovského programu na vlastní kůži.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Verschluss: Příběhy z alternativního Československa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

mila2411
05.11.2023 3 z 5

Pěkné. Pobavilo. Zaujalo. Pohled na to CO by KDYBY... nečekaně příjemné čtení.

jaroiva
27.08.2023 4 z 5

Zpočátku jsem měla dojem, že to je trochu jako styl P. Stančíka. Takže jsem začala hledat, kdo je skutečným autorem.
(snad jsem našla správně: Pavel Obluk, David Šenk, Dalibor Vácha)
Druhá půlka už mi nepřipadala jako Stančík, celkově mě ale kniha bavila. Nejvíc mě zaujala povídka Dým nad Mnichovem (David Šenk).
Nechápu zdejší nízké hodnocení. Dala bych víc, abych to trochu posunula, ale na 100% to zas není, protože se mi nelíbily úplně všechny povídky.


PastorMal13
03.08.2023 4 z 5

Všechny povídky spojují kromě oné alternativní historie ČSR postavy se skoro až nadpřirozenými schopnostmi (umí číst myšlenky, poltergeist...), nelehká životní situace a každý si sem tam dá taky toho panáka něčeho tvrdšího. Povídky jsou čtivé a napínavé až do konce. Myslím ale, že tato minulost, kde se moci chopil Rudolf Beran v sedmadvacátém, by si zasloužila i více odborných pasážích, protože se například nedozvíme, k čemu Beran potřeboval a co vlastně byli lidé vládou nazývání jako pulzarové.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Verschluss: Příběhy z alternativního Československa v seznamech

v Přečtených51x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit3x

Štítky knihy

alternativní historie Československo

Část díla

Autorovy knížky

Karel Drexler
česká, 1915 - 1971
2018  66%Verschluss: Příběhy z alternativního Československa