Velvet přehled

Velvet https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498989/bmid_velvet-wAQ-498989.png 4 52 52

Velvet Templetonová sice pracuje pro jistou agenturu jako sekretářka, ale její minulost podléhá nejpřísnějšímu utajení a vědí o ní pouze její nejvyšší nadřízení. Mohla by pod křídly organizace v klidu dožít, jenže pak kdosi zničehonic zabije jednoho z jejích oblíbených kolegů a zároveň jednoho z nejlepších tajných agentů na světě. A protože Velvet se celý případ nezamlouvá, začne ho vyšetřovat na vlastní pěst. Což je jedna z největších chyb jejího života. Všechno, čemu Velvet Templetonová věřila, je totiž jedna velká lež. Čeká ji velký hon za pravdou, při kterém není úplně jasné, kdo je lovec a kdo kořist. S každým dalším krokem se vynořují nová a ještě obludnější tajemství. Vydejte se s Velvet na dobrodružnou honičku přes půlku zeměkoule, abyste spolu s ní osvětlili spiknutí vedoucí až do těch nejvyšších kruhů. Kniha obsahuje příběhy Velvet #1–15 a bonusový materiál v podobě doslovu, alternativních obálek, skic, konceptu a esejů... celý text

Literatura světová Komiksy Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Velvet Deluxe Edition (#1-15)


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velvet. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

mirec88
28.04.2024 5 z 5

Perfektné dielo od Eda Brubakera, ktorý tentokrát vymenil Seana Phillipsa za Stevea Eptinga v kresbe, ale nie je to o nič horšie. Latku si to udržiava stále na vysokej úrovni. Vynikajúci špionážny thriller, kde nikto nevie, čo za zvrat bude v nasledujúcej chvíli a celý príbeh je značne komplikovaný s viacerými linkami, ale uspokojivo uzavretý. Skončil sa nečakane a páčilo sa mi veľmi, že hlavná hrdinka je špiónka Velvet Templetonová. Výborná, nečiernobiela postava, v podstate všetky postavy sú také nejednoznačné. Brubaker opäť nesklamal.

Hadati
29.11.2023 5 z 5

Velvet je sekretářkou v tajné mezinárodní organizaci, když začne na vlastní pěst šťourat do podezřelé smrti jednoho agentů organizace. A jak to ve světě špionů bývá, když začneš do něčeho šťourat, vyplave spousta hnusu na povrch. A ani není neobvyklé, že když si nedáš říct, pokusí se tě zbavit.

Jenže Velvet není jen sekretářkou. V minulosti byla schopnou agentkou a na to měl ten, kdo se jí pokouší zbavit, myslet. Velvet se tak vydává na svou vlastní cestu pomsty a poznání, kdo stojí za tímto podrazem. A od začátku do konce se jedná o napínavou akci a pátrání, kdy se Velvet nerozpakuje ani únosu prezidenta.

Velvet je zářným příkladem toho, jak by mohl vypadat film s Jamesem Bondem, kdyby se do hlavní role rozhodli obsadit ženu. A pokud k tomu někdo opravdu dojde, tak Velvet je přesně ten způsob, jak by to mohlo fungovat, aniž by se jednalo jen o trapnou parodii.


norrasun
13.07.2023

Mám ráda tyhlety nesmrtelné ženské, ale Velvet mě bohužel neoslnila..kresba teda ano, ta je náramná a ovšem i některé pasáže byly skvělé..jako celek mi to ale nesedlo..

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Mrtvá zóna, Temný amulet a další knižní novinky (39. týden)

25.09.2022


Citáty z knihy (5)

Fakta se dají upravit, aby tvrdila přesně to, co potřebujete.


Říct pravdu špionovi je někdy to nejhorší, co mu můžete provést.


Proč, když přijde na ženské, jsou géniové vždycky největší blbci?


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Velvet v seznamech

v Přečtených61x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených5x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech1x