Velký cirkus přehled

Velký cirkus https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153433/bmid_velky-cirkus-153433.jpg 5 172 172

Autor knihy byl jedním z těch, kteří na výzvu generála de Gaulla přišli do Anglie. Ve čtyřiadvaceti letech se stal nejúspěšnějším francouzským stíhačem 2. světové války. Čtenáře zaujmou strhující popisy bojových akcí...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velký cirkus. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (38)

smazenaryba
včera 3 z 5

Fetiš pre nadšencov vojnového letectva. Na jednu stranu to zrejme má svoju výpovednú hodnotu, umožní lepšie pochopiť, čo znamenalo byť letcom vo WW2, na stranu druhú, drvivá väčšina knihy je opis akcie, kde sa človek cíti že sleduje hollywoodsky akčný film, či hrá videohru. Nie môj šálok kávy.

ZuzanaK.
14.05.2024 5 z 5

Zajímavé, poučné, čtivě napsané, zaujatě nestranné. Za mne skvělá kniha "deníkových" zápisků se spoustou doplňujících informací, které dovolí nahlédnout lehce za oponu. 9/10


milary
02.06.2023 5 z 5

Když je knížka skvělá, zajímají člověka (mě) i věci, o kterých nemá kale ponětí. Tady to byla nejen letadla a podrobnosti o jednotlivých typech, vlastnostech a vývoji "za pochodu", ale i konkurenční "dostihy" protivníků na poli arzenálu a bojových strategií, popisy života letců i leteckého personálu, a další.
To všechno by mě zaujalo sotva, nebýt mimořádného zpracování. Dívám se, že Velký cirkus vyšel jako svazek edice Živé knihy, což je název v tomto případě víc než výstižný. Co se zdá nepřenosné, zprostředkoval Pierre Clostermann formou deníků jako strhující vyprávění. Svědectví o strachu, vyčerpání, odvaze, nenávisti, šílenství a respektu. O službě vlasti, opotřebovanosti, nasazení a zklamání. O válce.
Nemůžu posoudit, nakolik si kniha nárokuje být literaturou faktu. Mně se líbila.

Poslouchala jsem audioknihu z edice Mistři slova. Četl sugestivně Jiří Dvořák.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Velký cirkus v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených265x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených31x
v Knihotéce160x
v Chystám se číst45x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech4x