Velké dobrodružství Čtyřlístku přehled

Velké dobrodružství Čtyřlístku
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400898/bmid_velke-dobrodruzstvi-ctyrlistku-Cjx-400898.jpg 4 20 20

V tomto roce oslaví Čtyřlístek kulaté narozeniny. Při této příležitosti nakladatelství Čtyřlístek vydává komiksovou knížku, která se stala inspirací pro stejnojmenný celovečerní animovaný film. Kniha obsahuje čtyři příběhy. V prvním, s názvem Ďáblův palec, se Čtyřlístek vydá na dobrodružnou výpravu do Polomených hor. A protože se Myšpulínovým vynálezům a celému domečku stýská, rozhodnou se všichni společně za Čtyřlístkem doletět. V příběhu Vlkodlak se partě z Třeskoprsk, díky důmyslnému převleku, podaří přelstít falešné dřevorubce a uchránit tak les před vykácením. Až do vesmíru se naši čtyři kamarádi podívají v historce s názvem Piráti vesmíru. Zde se utkají s galaktickými korzáry, kteří zamořují okolí planety Země vesmírným haraburdím. Poslední příběh Mikuláš v pekle zavede Fifinku, Myšpulína, Pinďu a Bobíka až do samotného pekla. Tam uspořádají zvláštní setkání čertů s anděly. A nakonec dojde i na mikulášskou nadílku pro malé čertíky. Jako každá čtyřlístkovská kniha, přináší i Velké dobrodružství Čtyřlístku poselství o tom, že to pravé kamarádství vás dostane z nejedné prekérní situace, a ještě při tom zažijete spoustu dobré zábavy. Příběhy jsou navíc doplněny o obrázky z animovaného filmu a čtenáři se také něco dozvědí o tom, jak film vznikal.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velké dobrodružství Čtyřlístku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Luky110812
11.12.2023 5 z 5

Syn četl sám.

Booky84
05.04.2023 5 z 5

Krásné příběhy, ideální čtení před spaním, takový večerníček na papíře. Nejvíce se mi líbil létající dům a malý "vlkodlak". Za mne je Čtyřlístek prostě jedinečný a pro všechny generace.


hippiesak
16.12.2022 3 z 5

Nooo, nebylo to špatné, ale je to "přepis" filmu 1:1, takže mě to bavilo méně. Ale jako komiks to bylo fajn. Taková doslova klasika.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (10. týden)

03.03.2019


Citáty z knihy (16)

Letos v létě jsme nezažili žádné dobrodružství. (Ďáblův palec)


Neperte se! Jste přece kamarádi! (Ďáblův palec)


Červánky po ránu znamenají neštěstí. (Ďáblův palec)


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Velké dobrodružství Čtyřlístku v seznamech

v Přečtených19x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit4x