Velká učebnice čarodějnictví a magie přehled

Velká učebnice čarodějnictví a magie https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515036/velka-ucebnice-carodejnictvi-a-magi-TAf-.jpg 4 54 54

Magie přitahuje stále více lidí po celém světě. Zájemcům se nyní nabízí ucelené dílo, z něhož se dozvědí vše potřebné nejen o čarování, věštění či bylinkářství, ale i dějinách kultu wicca, jenž má mnoho příznivců. V jednotlivých lekcích najdete řadu zábavných cvičení, ale především vám kniha nabízí originální a konkrétní postupy, díky nimž dosáhnete toho, co si přejete.... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus Literatura naučná
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Buckland , 1997


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velká učebnice čarodějnictví a magie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Pog
30.12.2022 5 z 5

Kniha čtenáře seznamuje s nejrůznějšími aspekty čarodějnictví (nebo také pohanství, wiccanství,...), jako je historie čarodějnictví, věštění, bylinkaření, meditace, rituály, sabaty atd. Je sestavená tak, aby naprostému začátečníkovi poskytla základní informace a představu o kultu wicca a jeho různých odnožích, ale i zkušený čaroděj si z téhle učebnice jistě odnese spoustu nových poznatků.
Mě osobně nejvíc zaujala ta teoretičtější část, kde se pojednávalo o historii, která sahá až do doby kamenné. Samozřejmě nejzajímavější byla část čarodějnice x křesťané. Líbilo se mi taky, že autor žádnou víru nekritizoval, ale zcela objektivně vysvětloval souvislosti a propojenost právě třeba křesťanství a pohanství, což bylo velmi zajímavé.
Taky mě hodně bavilo odkrývání pravdy o původu různých mýtů, jako třeba proč jsou čarodějnice zobrazovány na létajícím koštěti a se špičatými klobouky, proč se o nich říká, že uctívají ďábla (to bylo asi největší rozčarování), a mnoho dalšího. Věci, které se na první pohled zdají na tomhle kultu trochu děsivé, mají svoje opodstatnění a po vysvětlení už tak děsivé nejsou.
Díky téhle knize shledávám kult wicca velmi tolerantním, flexibilním a pro mě i atraktivním.
Jediné, co bych vytkla, je ta obrovská spousta chyb v textu, ale to není vina autora, ale překladatele a korektora (který tu knihu podle mě ani neviděl, místy chyběly i slova, nejen písmena).

vaclav3069
16.10.2021 5 z 5

Na to jak je kniha stará , tak mi dala hodně informací a hodně duležitých informací,které jsou do začátku potřebné
Určitě doporučuju přečíst


terenkoza74
01.01.2021 5 z 5

Kniha, která zůstane v knihovně. Historie, souvislosti, návody, ritualy a kontrolní otázky :-)
Opravdová učebnice se vším všudy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Velká učebnice čarodějnictví a magie v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených82x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce66x
v Chystám se číst49x
v Chci si koupit40x
v dalších seznamech1x