Velká dětská Bible přehled

Velká dětská Bible https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426950/bmid_velka-detska-bible-22K-426950.jpeg 4 6 6

Velká dětská Bible je určena těm, kteří odrostli jednoduchým biblickým převyprávěním, ale skutečná Bible je pro ně zatím velkým soustem. Poutavé a jen málo upravené příběhy mají stručné úvody, které vysvětlují, jak se žilo v biblických dobách. Prožitek z četby prohlubují podmanivé ilustrace Martiny Špinkové. Knihu ocení děti a rodiče při samostatném i společném čtení doma. Ve školách, v církevních společenstvích i jinde díky ní lépe poznají základy evropské kultury. Stane se vhodným průvodcem pro ty, kdo toho o Bibli mnoho nevědí a hledají přiměřený text, který je do ní uvede. Radost z ní budou mít kmotři (a nejen oni) při hledání hodnotného dárku. Bible je čtení o velkém dobrodružství lidí a Boha – o jejich setkávání, míjení a opětovném přibližování. V biblických příbězích nacházíme sami sebe: svou lásku, naději a víru, strach, vášeň, touhu, zradu i důvěru. Vstupme do tohoto dobrodružství – stojí to za to!... celý text

Náboženství Pro děti a mládež
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Ich bin bei euch: die grosse Don Bosco Kinderbibel


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velká dětská Bible. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

AgiMangi
15.02.2021 4 z 5

Tuto knihu jsme si jako malé děti s maminkou rády četly a poslouchaly biblické příběhy, i když měla trochu jiný obal a uvnitř byly jiné ilustrace, doufám že neztratí své kouzlo, a budou si ji stále číst nové generace, a bude pro ně úvodem do té krásné knihy, ve které najdou odpověď na jakoukoli otázku.

Matematicka
22.05.2020 5 z 5

Převyprávění biblických příběhů nemám moc ráda, ale tohle si mě nakonec získalo. Proč?
Jednak je zajímavý už výběr převyprávěných textů. Kniha obsahuje dva zhruba stejně obsáhlé oddíly, Starý zákon a Nový zákon. Ve starozákonní části vedle známých biblických příběhů o stvoření, o potopě, o Abrahámovi, Mojžíšovi, Davidovi a podobně najdete i příběh o Balaamově oslici, texty o prorocích Amosovi a Jeremiášovi, nebo příběh Tobita a Tobiáše. Podobně i novozákonní část obsahuje některé texty, které byste ve většině „Biblí pro děti“ hledali marně.
Další výhodou knihy je, že u většiny textů předchází převyprávění krátký úvod, který vysvětluje souvislosti a dobový kontext. Nebývá dlouhý a je dostatečně graficky oddělený, takže se můžete rozhodnout, jestli a jak ho při četbě využijete. Na závěr je u každého textu odkaz na původní biblický text, takže si lze vyhledat i původní text a případně srovnávat. Kromě toho na konci knihy najdeme rejstřík podle biblických citací (podle něj lze třeba snadno vyhledat v knize všechna vyprávění podle Markova evangelia), stručný přehled biblických dějin, doporučenou literaturu o Bibli a informace o autorkách. Na deskách knihy jsou pak vyobrazené jednoduché barevné mapy míst, na kterých se biblické příběhy většinou odehrávají.
Knihu velice dobře doplňují poetické ilustrace Martiny Špinkové, které kromě dokreslení textu mohou inspirovat k zamyšlení děti i dospělé. Kniha tvoří krásný celek, který méně zkušeným čtenářům Bible (malým i velkým) může pootevřít dveře do tohoto bohatého světa.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Velká dětská Bible v seznamech

v Přečtených8x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

Lene Mayer-Skumanz
rakouská, 1939
2019  83%Velká dětská Bible
2018  84%Lžička medu - Cesta k prvnímu svatému přijímání
2002  0%Když myslíš, milý Bože
1993  0%Ruženec