Velitelem města Bugulmy přehled

Velitelem města Bugulmy https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162560/bmid_velitelem-mesta-bugulmy-162560.jpg 4 30 30

Kniha obsahuje v prvním oddíle u nás málo nebo vůbec neznámé Haškovy články a fejetony, otištěné v rudoarmějském tisku a obírající se jeho revoluční činností, v druhém oddíle fejetony a humoresky se sovětskou tematikou, uveřejněné po návratu do vlasti. V přílohách jsou shrnuty zprávy, dokumenty a články, u nichž lze spisovatelovo autorství předpokládat jen s největší pravděpodobností. Obsáhlý doslov spolu s poznámkami a vysvětlivkami objasňují tuto důležitou a ve všem ne zcela jasnou kapitolu Haškovy tvorby i života.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velitelem města Bugulmy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

coquus
17.05.2024 5 z 5

Opravdu příjemné počtení, v němž jsou i velice vážné věci podány veselým a odlehčeným způsobem. Zajímavé je nahlédnutí do poměrů v Rusku v této složité době. Na konci mě trošku zamrzelo, že toto dílko není přece jen trošku delší, určitě by si to zasloužilo. Každopádně jde o osvěžující knížečku, kterou můžu jen doporučit.

Tovaryš Jerochymov byl ve svém štvaní velice přesný. Dostavil se ráno v 8 hod. a štval do půl desáté, pak odešel a objevil se s novým štvaním ve 2 hod., ve kterém pokračoval do 4 hodin. Večer přišel opět a při čaji až do 10. až 11. hod. štval proti petrohradským na novo.

Česneksmedem
20.02.2024 4 z 5

Jak jistě víte, tyto příběhy vycházely v roce 1921 v časopise Tribuna. Na první dobrou je to možná čtení humorné. Pokud se ale trochu nad obsahem zamyslíte, je to spíše smutné. Nikomu nelze věřit, což je s ohledem na Rusko, dnes dosti aktuální. Dobrá jednohubka.


Sobolosh
10.02.2023 3 z 5

Četl jsem v jiném výboru: Velitelem města Bugulmy a jiné povídky - I vyklepal prach z obuvi své... Hašek měl velmi pestrý život a velkou fantazii a svérázný humor. Neměl to vždy úplně lehké a ani si to neulehčoval. Zábavná knížka, a nejen to.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Velitelem města Bugulmy v seznamech

v Přečtených37x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit3x