Věk nevinnosti přehled

Věk nevinnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456118/mid_vek-nevinnosti-ZvH-456118.jpg 4 125 125

Poklidně plynoucí román, ve kterém skvělé večeře, návštěvy v opeře, společenské události a rodinné sešlosti tvoří rámec pro drama lidí, kteří se nedokázali postavit společenským konvencím a být sami sebou. Mladý právník, jeho žena a její krásná sestřenice jsou hlavními protagonisty románu. Právník, přestože miluje sestřenici pro její odlišnost a odvahu být jiná, zůstává žít v konvenčním manželství a přijímá pravidla své společnosti. Jeho láska rezignuje a odjíždí do Evropy a mladá manželka bojuje za své štěstí zbraněmi, které ji naučila tradice. Velmi dobré zachycení společenské dobové atmosféry a z ní vyplývající jednání osob. Román obdržel Pulitzerovu cenu a byl i úspěšně zfilmován.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Městská knihovna (Praha)
Originální název:

The Age of Innocence , 1920


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Věk nevinnosti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

666Jitka
10.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Obvykle si podobnou literaturu ke čtení nevolím, ale nyní jsem dala knize šanci jako četbě na pokračování na Českém rozhlasu Dvojce. Co musím pochválit je velmi slušný styl a bohatý jazyk, které z knihy na otřepané téma dělají zajímavý čtenářský zážitek. Příběh nám představí New York v druhé polovině 19.století a život tamější smetánky, který je svázán přísnými konvencemi a běda, když je někdo poruší - okamžitě se ocitá na pomyslném pranýři a pokrytecká společnost onoho hříšníka ze svého kruhu nekompromisně vyobcuje. Postavení žen v té době také nebylo žádný med, i když v zákulisí samozřejmě oplývaly velkým vlivem. Linka příběhu je jednoduchá - jeden muž a dvě ženy, každá jiná. Jaká bude jeho volba - pohodlný a zajištěný život nebo pravá láska, vášeň a nejistota ?

Jara.v
21.12.2023 3 z 5

Kniha popisující delší období běžného života skupiny lidí dané doby. Celkově docela nezáživné. Celou knihu zachránil styl psaní - kniha se četla dobře.


Kaja1
18.12.2023 3 z 5

Posloucháno na ČR. Byl zde pěkně popsán New York 70.let 19.stol. tehdejší život smetánky byl okořeněn zakázaným vztahem, i když....zaujalo mě, v jakém postavení byly tehdy ženy, ale přesto to byly ony, kdo řídil běh dějin. Jako knihu bych to asi nepřečetla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1921 - Pulitzerova cena (Beletrie)


Kniha Věk nevinnosti v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených160x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených2x
v Knihotéce69x
v Chystám se číst145x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech8x