Ve tmě přehled

Ve tmě https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484783/bmid_ve-tme-UNm-484783.jpg 4 57 57

Co všechno jsme schopni udělat pro nový začátek? Strhující a mrazivý thriller slovenského autora o touze vyrovnat se s minulostí, která bojuje s potřebou dosáhnout v životě něco víc. Strhující a mrazivý thriller slovenského autora o touze vyrovnat se s minulostí, která bojuje s potřebou dosáhnout v životě něco víc. Čtyřicátník Peter má krátce po rozvodu. Kromě sebestředné manželky musí zvládat i pubertální dceru. Peter nechce takhle žít dál a jen se utápět v depresích. Jako řešení se mu nabízí terapie tmou – nechá se na týden zavřít do místnosti bez oken, aby se postavil vlastním strachům, překonal je a mohl vstoupit do nové etapy života s čistým štítem. Tomáš je filmař a má už po krk natáčení hloupých reklam a přiblblých komerčních seriálů. Když se mu v televizi nepodaří realizovat projekt, od kterého si hodně sliboval, něco se v něm zlomí a radikálně přehodí výhybku. Začne znovu. Jenže když se životy dvou mužů střetnou, ani jeden z nich neříká celou pravdu a v hloubi duše schovává nejedno nepěkné tajemství.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ve tmě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Atara16
16.09.2023 4 z 5

Určitě nedočítejte knihu ve dvě ráno....

Comelye
23.07.2022 3 z 5

Takový průměr, kniha se dobře četla, první část mě bavila víc, druhá už míň, hlavně asi kvůli Tomášovi, který mi neskutečně lezl na nervy. Žádné překvapení v ději se nekonalo protože byl předvídatelný, ale jinak zajímavý a napínavý.


1v8na
03.05.2022 3 z 5

Z knihy mám rozporuplné pocity. První část, která je věnována Peterovi, mi přišla celkem táhlá a některé pasáže (hlavně ty utápějící se v depresi) mě nebavily a přišlo mi to jako hluchá místa (i když měly svoji důležitost v příběhu).
Zato Tomášova část mi pro změnu přišla až moc akční - jakoby si autor chtěl najednou vynahradit ten klid v první části a naservírovat akci, napětí, dobrodružství, hororové prvky - všechno naráz. Chyběla mi zde jakási průběžná akčnost.
Co se mi naopak líbilo a velmi jsem ocenila, byly úryvky z historie, kde se popisovala minulost daného místa ve tmě.
O čem mě kniha stoprocentně přesvědčila? Že jsem slabá povaha a na terapii tmou nemám a nezvládla bych ji ani kdyby mi nabízeli miliony.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (3. týden)

16.01.2022


Knižní novinky (6. týden)

07.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ve tmě v seznamech

v Přečtených70x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených2x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x