Ve stínu královny přehled

Ve stínu královny https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147814/bmid_ve-stinu-kralovny-ZFM-147814.jpg 4 17 17

Historický román s detektivními prvky nás zavede do Anglie 16. století, kdy na trůn usedá Alžběta I. Dne 8. září roku 1560 byla nalezena mrtvola Amy Robsartové a celá Evropa si byla jistá, že zná vraha: jejího manžela Roberta, Alžbětina favorita, který si dělal naděje na královninu ruku... Mladá žena proslula vlastně pouze svou smrtí a historikové se po staletí snaží její vraždu osvětlit. Autorka přináší nové odpovědi a předkládá též řadu pozoruhodných informací ze života známé panovnice.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Im Schatten der Königin , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ve stínu královny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

ladyfromskye
17.08.2021 3 z 5

Bohužel, jak jsem předpokládala, tohle mi moc nesedlo. Knížku jsem dostala jako dárek, sama bych si ji nevybrala, protože žánr historické detektivky mi zrovna moc pod nos nejde. Sama pořádně nevím, co mi na něm vadí, ale zatím nikdy jsem nezatoužila ho vyzkoušet. Evidentně to dále ani zkoušet nebudu. Bylo to příliš rozvláčné a ač mám hrátky s historií jinak ráda, tady se mi to nějak nezdálo. Co se ale knížce – nebo spíše autorce – musí nechat, to je, myslím si, celkem věrohodné vylíčení dobové situace. Za to opravdu palec nahoru.

Barbara182
30.08.2020 2 z 5

De facto historická detektivka, kdy se hlavní hrdina snaží zjistit skutečnou příčinu smrti manželky Roberta Dudleyho, resp. zda ji nechal zavraždit, aby se po její smrti mohl oženit s královnou Alžbětou, dcerou Jindřicha VIII. a Anny Boleynové. Podle anotace jsem čekala něco úplně jiného, ale kniha se nečetla špatně, byť znám od autorky lepší.


TheMelorry
08.05.2016 3 z 5

Knihu jsem si vybrala kvůli Tudorovské éře, kterou miluji. Bohužel kniha sama o sobě se mi moc nelíbila. To že vypravěčem je muž bych ještě zkousla, ale ono ani téma knihy nebylo nic moc. Kniha neurazí, ale ani nenadchne. Určitě jsem ale o Tudorovcích četla lepší.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ve stínu královny v seznamech

v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x