Záhada obří číše přehled

Záhada obří číše
https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90516/bmid_zahada-obri-cise-n9w-90516.jpg 4 38 38

Kniha zahrnuje tři případy dvojice detektivů - výtvarníka Horáce a kapitána kriminální služby Veřejné bezpečnosti Vašátka : 1) Případ u jezera - historie spletitých milostných vztahů a zločinu na muži v prostřeleném gumovém člunu 2) Tajemství obří číše - podivný rébus smrti populárního herce 3) Zelená nálepka - případ ztracené zásilky jedů, jíž mohlo dojít k ataku na život tisíců obyvatel velkoměsta... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhada obří číše. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Filomena1961
17.10.2023 3 z 5

V knize Záhada obří číše jsou vybrané tři povídky Hany Proškové. V první Případ u jezera se autorka zaměřuje na psychologické vykreslení postav a spletité milostné vztahy mezi nimi, samozřejmě nechybí zjišťování motivu vraždy, kdy obětí je muž na prostřeleném gumovém člunu. Druhá povídka stejnojmenná s názvem knihy je poměrně stručnější a vystupuje v ní populární herec, kterému se stalo pití z obří číše osudným. Nejvíc mě oslovila poslední rozsáhlá novela Zelná nálepka. Zločinem a vysvětlováním motivů nás provází empatický malíř Horác a cílevědomý kriminalista Vašátko, který k celkovému vysvětlení případu jde poněkud jinou cestou.

SSTknihy
08.08.2023 3 z 5

Přestože se všechny tři příběhy odehrávají ještě za minulého režimu, na kvalitě to těmhle detektivkám nijak neubírá. S Proškovou to není žádná akční "podívaná", spíš psychologie postav a zkoumání příčin a důvodů. Horác s Vašátkem jsou má oblíbená detektivní dvojice. Baví mě to spojení, je to jiné než běžné detektivní dvojice, trochu víc filozofické, trochu víc na hraně zákona.


Winster
23.08.2022 5 z 5

Je to moc pěkná kniha. Je pravda že ústřední povídka je tedy extrémně dlouhá a docela trvá, než se tím člověk prokouše. Nicméně momentálně jsem těmto detektivkám od Proškové doslova propadl...Uvidíme se na Uhelném trhu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Záhada obří číše v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených55x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit2x