Vagíny a vetřelci: Pulp stories (limitované vydání 01) přehled

Vagíny a vetřelci: Pulp stories (limitované vydání 01) https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480331/bmid_vaginy-a-vetrelci-pulp-stories-limi-SJb-480331.jpg 4 138 138

Antologie fantastických povídek Krásky a vetřelci s limitovanou sběratelskou obálkou od kreslíře Dana Černého a humoristickým, původně pracovním názvem sborníku. Kniha obsahuje tento sběratelský přebal a spolu s ním také původní obálku s ilustrací Carlose Valenzuely. V prodeji je pouze 100 ks této varianty. Všechny knihy z limitované edice jsou podepsány editory Leošem Kyšou a Michaelou Merglovou. Vejdou mimozemšťan, Čech a Žmrnlub do baru a Čech řekne: „Co je, sakra, Žmrnlub?“ Ať je to cokoliv, v téhle knize to nenajdete. Na rozdíl od mimozemšťanů a Čechů. A Češek. A bojů mezi nimi. Tedy mimozemšťany a Čechy. A Češkami. Jak to dopadne, je jasné: Jsme přece Češi. Nevzdáme se. A pokud, bude přitom alespoň sranda. A taky hromada sexu. Nová antologie tuzemské fantastiky přináší to nejlepší, co se o střetu mezi mimozemšťany a lidmi dá napsat. S nádechem zlatého věku světové sci-fi a poctivou dávkou české a slovenské neomalenosti a schopnosti přijít s příběhy, při kterých se budete smát, bát, bavit i červenat. Čekají vás ostřílení autoři, krásky, krasavci, emzáci i hnusáci a jako bonus komiks o holkách z bombardéru, nacistech a létajících talířích.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vagíny a vetřelci: Pulp stories (limitované vydání 01). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

hanak_v_exilu
20.05.2024 3 z 5

Je to zvláštní, ale v představách mnoha autorů téhle sbírky se tak svébytný žánr jakým je pulp takřka kryje s pornem. Přitom klasické pulpové magazíny byly sice proslulé svými lascivními obálkami, ale příběhy byly spíš cudné. Erotika se ovšem musí umět psát, a také platí, že když je pár scén v románu na tři sta stranách, tak se v nich ztratí. Když jsou v povídce na dvacet stránek, zaberou velkou část děje. Většinou mě tyhle pasáže nudily a proto jen tři hvězdičky.

100 % Nezvratný osud - pravděpodobně nejlepší povídka sbírky. Možná i proto, že v ní mají všechny čuňačinky své opodstatnění. Líbil se mi zběsilý děj a urputná snaha hlavní postavy udržet si kontrolu v šílené situaci. Od pana Heteši si toho určitě přečtu víc.
80 % Neffi - hlavní postava mi k srdci nepřirostla, ale literárně je to velice slušné a dějově také. Povídka slouží jako prequel k sérii Propast času.
90 % Nemůže pršet věčně - nápaditá povídka se skvělou hlavní postavou a výbornou mytologií. Nemá jediné hluché místo nebo cokoliv navíc. Takhle by měl vypadat pulp s příchutí fantastiky.
80 % Slizka - jedna z povídek ve kterých přemíra sexu škodí, protože jinak by šlo o vynikající splatter. Takhle je z toho spíš podivná úchylárna.
50 % Jmenoval se Moše - teoreticky výborný námět notně srazilo zmatené vyprávění a podivné postavy. Akční pasáže jsou výborně napsané.
60 % Krvavý - námět je trochu přitažený za vlasy, ale svět je vykreslený výborně. Klidně bych si z něho přečetl něco jiného, vážně míněného a patřičně epického.
50 % Xenofil - rozporuplná povídka s výborným námětem, která jde až moc na dřeň. Slušelo by jí víc rafinovanosti a tajemnosti.
40 % Holky z bombardéru - je to krátké a tak nějak o ničem.
70 % Druhá jakost - další z rozporuplných povídek. Líbilo se mi vykreslení světa i literární stránka, ale měl jsem problém s dvojicí psychopatických hlavních hrdinek. Upřímně, bylo mi z nich dost zle.
70 % Gerasim v zemi za zrcadlem - pro fanoušky série Legie to bude vynikající záležitost, pro neobeznámené to postrádá kouzlo a pointu.
90 % Období - vynikající vykreslení světa, postav i akční stránky trochu sráží neuspokojivý závěr. Z tohohle pekelného města bych si rád přečetl něco dalšího.
80 % Děti Pustin - skvělá pochmurná fantasy s chytlavě vymyšlenou mytologií. Takhle má vypadat příběh se sympatickým antihrdinou.
40 % Aprilium - působilo to na mě jako náhodně vytrhané odstavce z průměrné space opery. Povídka nikam nesměřuje a nic podstatného se v ní nestane.
40 % Oblázky - drtivost pointy nedává smysl, protože je překvapivá jen pro čtenáře, ale ne pro účastníky příběhu. Když o tom přemýšlím, nedává tam smysl skoro nic.
70 % Říkali mu Hurikán - námět je fantastický, ale jak už je ve sbírce zvykem, tak příběhu škodí přemíra zvrhlosti a nadávek. Představa normalizačního Československa pod nadvládou mimozemšťanů má potenciál.
40 % Dostihy a sázky - omlouvám se, ale tomuhle jsem prostě nedokázal uvěřit. Vznik závodníků nedává smysl. To proč závodí nedává smysl. A to proč vypadají jak vypadají nedává smysl. Psychologie postav je ovšem vykreslená skvěle.
90 % Matka jižních hvězd - doplněk k sérii Tomáš Kosek. František Kotleta zkrátka brak umí, takže i když se rozepsal jen na čtyřicet stránek, stalo se tam toho na půl knížky. Osvěžující záležitost.
Byl jsem u toho, skoro u všeho - Ivo Železný si trochu té (sebe)chvály zaslouží a také před ní hned na začátku varuje. Jestli jste útlocitní, nečtěte to, jestli to čtete, tak si nestěžujte.

Z.Lapil
17.04.2024 3 z 5

Možná by si zasloužila hvězdu navíc, ale říkám si, že tu nejsem od toho, abych někomu mazal med kolem úst. Pokud tedy mimozemšťani rádi med.
Každopádně: solidní průměr. Dobře se to čte, pochopitelně něco lépe, něco tak trochu nudí; zvlášť u stříkající krve jen odhodlaně čekávám, kdy autorovi dojde fantazie a vrátí se zpátky k povídce.
Nadchly mě Oblázky: krátká povídka s nápadem na neotřelou pointu, to často nevídám.


MarekTall
06.03.2024 5 z 5

Některé povídky jsou vyloženě luxusní a nerad bych kvůli některým, které mi osobně nesedly, snižoval hodnocení pod 100%. Každý si v knize najde několik svých nových oblíbených úchylek, a to se cení!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (38. týden)

19.09.2021


Citáty z knihy (32)

Nikdo, kdo měl kousek důstojnosti v těle, nepil tequilu a nenosil sombrero.(Matka jižních hvězd)


Každý mrtvý člověk byl problém. Z mrtvých se dají dost dobře udělat nemrtví. (Matka jižních hvězd)


Šukejte jak o život. O ten tady totiž jde! (Matka jižních hvězd)


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Vagíny a vetřelci: Pulp stories (limitované vydání 01) v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených160x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených4x
v Knihotéce123x
v Chystám se číst56x
v Chci si koupit40x
v dalších seznamech4x