Vagína monológy přehled

Vagína monológy
https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78483/vagina-monology-78483.jpg 3 132 132

Vagína monológy, táto dojemná a veselá exkurzia do poslednej neprebádanej oblasti, do poslednej zakázanej zóny, je oslavou ženskej sexuality v celej jej zložitosti a tajomnosti. Uvítaná ako biblia novej generácie žien, táto hra, ktorá bola uvedená v mnohých mestách po celej Amerike a na stovkách vysokých škol, inšpirovala dynamické hnutie V-Day, ktorého cieľom je skoncovať s násilím proti ženám. Toto vtipné a neúctivé, súcitné aj múdre dielo ecenené cenou Obie, vyjadruje tie najhlbšie ženské fantázie aj obavy a zaručuje, že sa po jeho prečítaní nikto nebude dívať na ženské telo ani na sex rovnako ako predtým.... celý text

Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: , Pragma
Originální název:

The Vagina Monologues , 1996


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vagína monológy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

applause
18.04.2022 2 z 5

Tahle kniha mě zaujala už dávno, ale úplně jsem na ni zapomněla. Připomněl mi ji až kamarád, když jsem ji od něj dostala na Vánoce. A musím říct, že jsem od ní opravdu čekala víc. Čekala jsem, že to bude taková oslava ženství a ono to bylo docela psycho. Některé texty byly hezké a některé byly opravdu moc, jak kdyby je psal člověk na LSD. Nejvíce mě ale zaujal text "Vytloukli z mého chlapce dívku... nebo se o to snažili" Tak jsem si uvědomila, jak to mají lidé, kteří se narodi ve "špatném těle" těžké, a že vlastně můžu být ráda, že jsem se narodila dobře. Jinak mi ta kniha nic nového nepřinesla a nic nového jsem se nedozvěděla, když si ji neprečtete, nic se nestane.

amaenium
13.02.2022 3 z 5

Kniha by se dala rozdělit na tři části: v tel první vás uvádí do kontextu a připravuje půdu. Ve druhé části je samotná hra, silné témata, pojednávány z různých úhlů, zanechávající poselství a nutí k zamyšlení se a pak třetí část, odezva hry na kontinentu, mezinárodně, vznikající hnutí s tím související a hlavně pomoc, jež se dostává stále více ženám a téma jako takové se dostává do širšího povědomí.
Upřímně mě kniha bavila, to téma a pojetí, ve smyslu vzdělávacím, dozvěděla jsem se nové věci. Ale musím také ale vyčíst třetí část, která je důležitá, co kniha a autorka rozpoutaly, nicméně je tato pasáž velmi zdlouhavá a delší, než samotná hra (nebo alespoň pocitově).


LuckyVagabond
02.02.2021 3 z 5

Zapůjčeno od kolegyně. Knihu zdarma na takové zajímavé téma samozřejmě nikdy neodmítnu.
Na začátku se kniha jevila jako příjemné rozjímání o vagínách, ale brzy to nabralo na můj vkus moc ukňouraný ráz. Čímž nechci zlehčovat nespravedlnosti, které se stále v naši společnosti dějí směrem k dámským pohlavím. Kniha je už dost stará a myslím, že je na trhu mnoho vydařenějších kousků s osvětou.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (14. týden)

31.03.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vagína monológy v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených194x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených7x
v Knihotéce69x
v Chystám se číst81x
v Chci si koupit14x