Vábivé ticho přehled

Vábivé ticho
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216487/mid_vabive-ticho-216487.jpg 5 46 46

Po heroickém zápase o přežití v Andách, o němž podal svědectví ve svém bestselleru Setkání se smrtí, žil Joe Simpson život plný dobrodružství, ale zároveň poznamenaný smrtí. S bolestí v srdci musel přihlížet, jak jeho kamarádi horolezci umírali při nehodách zpochybňujících činnost,...

Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

The Beckoning Silence , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vábivé ticho. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

lenka4434
06.05.2022 5 z 5

Nahlédnutí do světa horolezců jinak, než jsem zvyklá z poutavých videodokumentů, na kterých horolezci většinou působí prostoduše až lehce psychopaticky vzhledem k absenci strachu. Kniha je pestrá a čtivá. Má pár slabších míst, kde je koncentrováno až moc informací, ve kterých se já osobně ztrácím. Ale celkově je to jedna z těch lepších knih, které jsem v životě četla. Občas se vyskytuji v horách nesrovnatelně menších, ale pocity mám někdy podobné jako autor. Líbí se mi detailní popis myšlenkových pochodů.

SkiEver
17.11.2021 5 z 5

Moc zajímavá kniha predevším o psychologické stránce horolezectví. Pokud opomenu občasné chyby (pravděpodobně vinou překladu), nemám knize co vytknout. První polovina knihy se zabývá především tím, co horolezec prožívá, proč se do hor stále vrací. Také se zde autor zaobírá myšlenkou s horami nadobro skončit, jelikož ztratil už spoustu přátel. Než to udělá, chce si splnit poslední sen - pokořit severní stěnu Eigeru. O této hoře je celá druhá polovina knihy. Pro rozebírání psychiky horolezce si Simpson nemohl vybrat vhodnější horu!
Jedna z nejupřímnějších knih o horolezectví.


PavlaTr
12.11.2021 5 z 5

Jedna z nejhezčích knih o horolezectví..... na psaní jde poznat , že jsou pro autora hory životní láskou.....spousta zajímavých info z historie - doporučuji !!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vábivé ticho v seznamech

v Přečtených64x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených4x
v Knihotéce29x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x