V srdci šumavských hvozdů (11 povídek) přehled

V srdci šumavských hvozdů  (11 povídek) https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521116/bmid_v-srdci-sumavskych-hvozdu-11-povide-H2w-521116.png 4 28 28

Soubor jedenácti povídek Karla Klostermanna, který vznikl na sklonku devatenáctého století, zachycuje osudy sklářů, dřevařů a vesničanů v šumavských lesích.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V srdci šumavských hvozdů (11 povídek). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

kuruteku
29.03.2024

Nádhera, sto a více let, ale člověk jako takový se vlastně nezměnil - jen místo pramaru a poříčních poberu máme montovniky a agenturní zaměstnance, místo tabáku a alkoholu máme THC a kratom, ale lidská pýcha, hříšná touha, hloupost jsou tu s námi dál. Ale také pokora, stud, zodpovědnost a láska. Ať tedy vítězí. Jenom, Tomas@S, pogrom byl v Sušici, vojsko přišlo z Písku. I tak je to výborné popsaná událost - jak se blázni, zloději, nešťastní lidé a zvědavci dostanou do něčeho zhuverileho. Jak tohle dokázal obyčejný spisovatel před více jak sto lety? Smekam na dálku pomyslný klobouk a zdravím, pane Klostermanna.

Tomas@S
02.01.2024 5 z 5

Klostermannovy povídky se mi nějak líbí čím dál více. Jsou napsány krásným jazykem a dokáží čtenáře aspoň na chvíli přenést sto i více let zpátky v čase a na chvíli oživit svět, který už dávno zmizel a zůstaly po něm už jenom vzpomínky.

Docela mne vyděsila povídka o pogromu v Písku. Sympatické bylo, že se úřady snažili proti tomu
opravdu bojovat, ale proti té lůze to byl opravdu těžký úkol.


YangJie
30.11.2023 5 z 5

Po nějaké době jsem opět objevil “nového Klostermanna. A jako vždy jsem zůstal zírat, jak krásným jazykem k nám “Pan Spisovatel z doby před cca. 150 lety promlouvá. Pro každého, kdo má rád krásnou literaturu a popis časů dávno minulých je to skutečný požitek.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Bez obav, Démon lidství a dalších 1 990 eknih zdarma

15.03.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha V srdci šumavských hvozdů (11 povídek) v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených34x
ve Čtenářské výzvě9x
v Knihotéce29x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit1x