V podstate som celkom v poriadku přehled

V podstate som celkom v poriadku https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347449/bmid_v-podstate-som-celkom-v-poriadku-brl-347449.jpg 4 1436 1436

Eleanor Olifantová je čudáčka. Vymyká sa všeobecným predstavám o spoločenskom správaní a má vo zvyku povedať presne to, čo má na jazyku. V spojení s nezvyčajným výzorom – zjazvené líce, rukavica na zakrytie ekzému – to znamená, že Eleanor je samotárka alebo, ako sama seba nazýva, „sebestačná bytosť“. V starostlivo rozvrhnutom živote a s telefonátmi od „mamy“, ktorá sedí vo väzení za neznáme zločiny, jej zdanlivo nič nechýba. Všetko sa však zmení, ked sa Eleanor zaľúbi do miestneho hipsterského hudobníka Johnnieho. Počas príprav na neodvratné spojenie s objektom svojej túžby sa Eleanor zoznámi s novým chlapíkom z práce Raymondom. Hoci Eleanor neveľmi príťažlivým kolegom spočiatku trochu pohŕda, postupne v ňom získava prvého ozajstného priateľa vo svojom živote. Vďaka Raymondovi nájde odvahu čeliť démonom minulosti a zisťuje, že láska je čosi viac, ako ju naučila „mama“...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Plus
Originální název:

Eleanor Oliphant Is Completely Fine , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V podstate som celkom v poriadku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (429)

eDex
23.05.2024 5 z 5

Toto je jedna z těch knih, co ve vás po přečtení zůstane.
Výborná, nadčasová kniha, ze života.

lagareta
21.05.2024 5 z 5

Jsou knihy, které přečtěte, řekněte si "dobrý to bylo" a zase na ně zapomenete...a pak knihy, které ve Vás rezonují a ne a ne Vám odejít z mysli, stejně jako Eleanor, která Vás donutí se smát a zároveň brečet jako želva.


verense
20.05.2024 5 z 5

Hodnocení téhle knihy se podle mne odvíjí od toho, kolik osamělosti a podivínství máte společného s hlavní hrdinkou. Tudíž mě tahle kniha vtáhla od prvních stránek, semlela napadrť a na konci vyplivla s uslzeným úsměvem a tak trochu zděšenou, jak moc Eleanor rozumím a umím se vcítit do jejích pocitů - a to k tomu nepotřebuji zažít dětství jak z hororu. Zaplaťpánbu i já jsem nedávno do svého okruhu kamarádů získala nevalně oblékaného oplácaného milého ajťáka, takže v případě nouze vím, kdo mě zas poskládá dohromady. ;-) Těším se na další knihu téhle autorky!

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (9. týden)

27.02.2022


Knižní novinky (6.11. - 19.11.)

07.11.2017


Citáty z knihy (8)

Kamarádění jako takovému jsem se nikdy nebránila, ale zároveň jsem o kamarády nijak neusilovala. Jen pro mě vždycky bylo těžké najít podobně smýšlející jedince.


Dnes je novou rakovinou právě osamělost – je to něco ostudného a trapného a člověk si za to může tak nějak záhadně sám. Je to děsivá, nevyléčitelná nemoc, tak strašná, že se o ní neodvažujeme mluvit. Ostatní to slovo nechtějí ani slyšet, protože se bojí, aby nepostihla i je nebo aby na ně osud neseslal nějakou jinou hrůzu.


Když se potřebujete s něčím vyrovnat, je dobré mít vedle sebe někoho milého.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Ocenění knihy (1)

2018 - British Book Awards (Book of the Year)


Kniha V podstate som celkom v poriadku v seznamech

v Právě čtených23x
v Přečtených1 860x
ve Čtenářské výzvě404x
v Doporučených161x
v Knihotéce398x
v Chystám se číst829x
v Chci si koupit150x
v dalších seznamech19x