V mezích přípustnosti. Cenzura ve filmu a televizi přehled

V mezích přípustnosti. Cenzura ve filmu a televizi
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223534/v-mezich-pripustnosti-cenzura-ve-fi-223534.png 3 1 1

Kniha se skládá z pěti kapitol, které popisují cenzurní a autocenzurní praxe v různých historických kontextech. Milan Hain popisuje vliv hollywoodských autocenzurních mechanismů na exilovou tvorbu Huga Haase. Milan Cyroň se zabývá represivními opatřeními na půdě Československého filmu v Bratislavě v letech 1957-1959. Vladimír Suchánek se prostřednictvím osobních vzpomínek a deníkových záznamů vrací k vlastním režijním aktivitám a popisuje, jakou roli v nich sehrála sovětská a československá cenzura. Eva Chlumská zkoumá americký snímek Zkrocená hora, který se kvůli svému námětu stal předmětem kontroverzí a v řadě případů i cenzury. A konečně Jana Jedličková se zaměřuje na televizní seriál Spartakus, který vznikl se záměrem provokovat, ale zároveň musel být na mnoha úrovních cenzurován.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V mezích přípustnosti. Cenzura ve filmu a televizi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Matty
26.10.2017 3 z 5

Sborník s velmi širokým časoprostorovým rozptylem pokrývá cenzuru ve vztahu k americkým filmům Huga Haase, Zkrocené hoře nebo televiznímu Spartakovi; nejpozoruhodnější vhled do dobových cenzurních praktik ovšem přinášejí vzpomínky Vladimíra Suchánka, který se s ideologickými mantinely a lidskou tupostí potýkal jak v Sovětském svazu, tak v normalizačním Československu.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha V mezích přípustnosti. Cenzura ve filmu a televizi v seznamech

v Přečtených1x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x