Uzdravení vývojového traumatu přehled

Uzdravení vývojového traumatu https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306710/bmid_uzdraveni-vyvojoveho-traumatu-4qT-306710.jpg 5 4 4

Autoři čtenáře seznamují s neuroafektivním vztahovým modelem, která propojuje přístupy, které se zabývají jak tělem, tak myslí. Zaměřují se přitom převážně na současnost, aniž by přitom ingnorovali osobní minulost člověka.

Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Fontána (Dobra & Fontána)
Originální název:

Healing Developmental Trauma , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Uzdravení vývojového traumatu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

hu_87
01.02.2022 5 z 5

Komplexně a hezky podané téma traumatu. Líbilo se mi, že se autoři v některých kapitolách zaměřili i na tělo v kontextu traumatu, takže já jakožto milovník bioenergetiky a Lowena jsem byla spokojená :)

horkosladka
25.04.2017 4 z 5

Velmi dobře napsaná kniha pojednávající o příčinách traumatu. Autoři analyzují lidi s nízkým sebevědomím, úzkostností, jejich depresivními stavy a problematické prožívání emocí. Přicházejí s vysvětlením, že za raná traumata může zanedbaná péče a výchova rodičů, týrání. Prvotní vazby s rodiči, pokud jsou narušeny, způsobují špatnou seberegulaci emocí, komplikované vztahy s okolím, nízkou sebeúctu, sociální fobii a různá psychosomatická onemocnění. Kniha je doplněna i záznamy z terapií, je tak vhodná jak pro laickou veřejnost, tak pro odborníky z oblasti psychoterapie.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Uzdravení vývojového traumatu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených6x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit12x

Autoři knihy