Úžasné chemické pokusy v kuchyni přehled

Úžasné chemické pokusy v kuchyni
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/252471/bmid_uzasne-chemicke-pokusy-v-kuchyni-252471.jpg 4 3 3

Zábavné experimenty v bezpečí domova V knize Úžasné chemické pokusy v kuchyni mohou děti starší 9 let experimentovat s materiály, které najdou doma v kuchyni, a odhalovat při tom tajemství chemie. Dozví se, co jsou to atomy, molekuly, pevné látky, kapaliny, plyny, polymery, jak vypadá periodická tabulka prvků, a spoustu dalších informací. Výroba gumového slizu, různých dobrot a chemické reakce, které si vyzkouší, jim pomohou ozřejmit důležité chemické pojmy. Použité materiály jsou snadno dostupné a u většiny pokusů je vhodná drobná pomoc dospělé osoby. Úžasné chemické pokusy v kuchyni je zábavný a vzrušující způsob, jak se malí čtenáři mohou dozvědět, co je to chemie, a stát se vědeckými pracovníky doma v kuchyni! Věděli jste, že: - Jedno zrnko cukru obsahuje asi 1 000 000 000 000 000 000 molekul? - Při jediném nádechu vdechnete víc molekul, než kolik je na celé zeměkouli zrnek písku? - Polymer zvaný kevlar je speciální vlákno pětkrát pevnější než ocel a používá se k výrobě ochranné a sportovní výstroje? - Rubidium je tak reaktivní, že se vznítí při kontaktu s vodou, a dokonce i při kontaktu se vzduchem? „CHEMICKÉ POKUSY V KUCHYNI! OD ZÁHADNÉHO SLIZU PO SODOVKOVOU RAKETU PŘINÁŠÍ TATO KNIHA TU NEJVĚTŠÍ ZÁBAVU. NEMŮŽU SE DOČKAT, AŽ SI NĚKTERÉ Z UVEDENÝCH POKUSŮ VYZKOUŠÍM. A MOJE VNOUČATA? TA BUDOU MUSET POČKAT.“ - Roald Hoffmann, nositel Nobelovy ceny za chemii 1981 „JAKMILE SE DĚTI PUSTÍ DO VĚDECKÝCH POKUSŮ, ZJISTÍ, JAK JE VĚDA VE SKUTEČNOSTI ZÁBAVNÁ.“ - Peter Agre, M.D., nositel Nobelovy ceny za chemii 2003 „ŠKODA, ŽE JSEM TUHLE KNÍŽKU NEMĚL! URČITĚ BY PODNÍTILA ZVĚDAVOST MÝCH, NYNÍ UŽ DOSPĚLÝCH, SYNŮ.“ - Stephen S. Bates, Ph.D., vědecký pracovník v Toxic Phytoplankton, Fisheries and Oceans v Kanadě „DÍKY TÉTO KNIZE OBJEVÍ CHEMII ZÁBAVNOU FORMOU CELÁ RODINA. POKUD VÍTE O NĚKOM, KOHO CHEMIE ZAJÍMÁ, TUHLE KNÍŽKU SI PROSTĚ ZAMILUJE.“ - Mike Young, učitel páté třídy na škole v Pittsburghu v Pensylvánii, nositel ocenění Učitel roku, udělovaného Národní vědeckou nadací... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: ekniha , Edika
Originální název:

Amazing Kitchen Chemistry Projects You Can Build Yourself , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úžasné chemické pokusy v kuchyni. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Metcheque
28.08.2021 3 z 5

Co do teorie je knížka poučná. Praxe pokulhává; zatím všechny pokusy, které jsem vyzkoušel, nefungovaly. Třeba takové mentolky v minerálce sice zašuměly, vodotrysk se ale nekonal. Pro děti to pak může být zklamání a ztráta motivace do dalších pokusů.

Jarka_rybář
07.02.2021 5 z 5

Úžasná knížka. Líbí se mi propojení experimentu a teorie. Je to trochu učebnice, ale vtipná, doplněná o zajímavá fakta, příběhy. Super grafika.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Úžasné chemické pokusy v kuchyni v seznamech

v Přečtených4x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

2015  80%Úžasné chemické pokusy v kuchyni
2015  0%Mapy a navigace