Sestry strigy přehled

Sestry strigy https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69559/sestry-strigy-69559.jpg 5 1797 1797

Keď sa čarodejnice rozhodnú meniť smer dejín, máva to ďalekosiahle následky. Kráľovstvá sa chvejú, tróny otriasajú a dýky bodajú. Ale Babka Paprčivá a jej kolegyne z čarodejného fachu sa presvedčia, že strkať zahnuté nosy do politiky je omnoho zložitejšie, ako by človek očakával po prečítaní diel istých dramatikov... Aj tak sa však čarodejnice idú pretrhnúť, aby na trón zasadol ten správny panovník. Len či sa tentoraz múdre ženy nepomýlili...... celý text

Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Wyrd Sisters , 1988


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sestry strigy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (170)

Slezadav
předevčírem 4 z 5

V chronologickém pořadí šestá kniha Zeměplochy je pro mě tou první, která mě doopravdy bavila. Doufám, že se bude jednat o trvalý zvrat a k siru Pratchettovy si konečně najdu cestu.
Líbilo se mi tu více věcí. Příběh je konzistetní, lehce pochopitelný a přesto moc krásně a do hloubky rozebírá témata jako sílu příběhů, pomluv a veřejného mínění. Velmi oceňuji, že na rozdíl od předchozích knih tu není žádné extrémní cestování pomocí jakéhokoli deus ex machina. I humorná složka mi přišla daleko uhlazenější a přirozenější, než v předchozích knihách. Tam to bylo často na sílu. Chválím i interpretace audioknihy, zejména čarodějky byly namluvené fakt super.
Pořád to samozřejmě nebylo úplně perfektní. Co mi zatím vadilo ve všech knihách Zeměplochy jsou používáná přirovnání k reálnému světu, která mi brání se ponořit do fiktivní Zeměplochy. Prostě mi nesedí, když v příběhu, kde vystupují králové, čarodějky apod. jsou věty typu "jako rugbyový tým v telefonní budce". Strašně mě to vytrhává z kontextu.
Každopádně knihy Zeměplochy u mě se Soudnými sestrami zase o kousek stoupli. Solidní 4/5 pro Soudné sestry a jsem zvědavý, jestli Pyramidy udrží nastavenou laťku.

Netae
12.05.2024 5 z 5

Četla jsem kdysi dávno, teď jsem zkusila audioknihu. Mám ráda celou Zeměplochu, knihy, kde vystupuje trojice čarodějek nejsou výjimkou. Pan Pratchett uměl napsat zábavné příběhy se skvělými postavami.


hrusisek
06.05.2024 4 z 5

Dějově mi přišla kniha slabší, ale zachránily to bezpochyby čarodějky a jejich neustálé pošťuchování. Konec měl takový rychlý spád, ale určitě stejně jako předchozí Pratchettovky to bylo brilantní počtení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (49. týden)

29.11.2020


Citáty z knihy (1)

Jen ve svých snech jsme svobodní. Po zbytek života potřebujeme peníze.


Kniha Sestry strigy v seznamech

v Právě čtených18x
v Přečtených3 016x
ve Čtenářské výzvě120x
v Doporučených145x
v Knihotéce823x
v Chystám se číst168x
v Chci si koupit61x
v dalších seznamech16x