Farba mágie přehled

Farba mágie https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404296/bmid_farba-magie-1KT-404296.jpeg 4 3509 3509

Vitajte v úžasnom svete Plochozeme, najzábavnejšej fantasy široko-ďaleko, možno až za okrajom plochej planéty, ktorú nesie vesmírom na chrbte obrovská korytnačka! Tak ako žiadny obyvateľ magického sveta, ani Dvojkvietok nie je celkom obyčajný tvor. Okrem toho, že má zrejme viac než jeden pár očí a všade ho prenasleduje jeho až desivo oddaná agresívna Batožina, je aj prvým turistom Plochozeme. A v túžbe po dobrodružstve si to namieri rovno do Ankh-Morporku, obývaného trollmi, trpaslíkmi, upírmi či dokonca ľuďmi! Naivnému Dvojkvietkovi sa však od začiatku lepí na päty smola – vlastne celé vedro smoly, zosobnené v neschopnom čarodejníkovi, ktorý sa stane jeho nedobrovoľným sprievodcom. Práve pohroma Vetroplaš dostane totiž za úlohu vzácneho zahraničného hosťa za každú cenu ochrániť. Farba mágie je prvým dielom kultového cyklu Úžasná Plochozem a zároveň štartuje sériu o cynickom čarodejníkovi Vetroplašovi – a jeho neuveriteľnom talente namočiť sa až po uši do každej... hm, patálie. Vychádza v reedícii s novou obálkou a so starým dobrým pratchettovským humorom.... celý text

Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Colour of Magic , 1983


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Farba mágie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (397)

evismaior
15.05.2024 4 z 5

(SPOILER) 85% - Neodolala jsem a po letech začínám číst Úžasnou Zeměplochu pěkně od prvního dílu. A je to nostalgický návrat - vidět opět Mrakoplaše s Dvoukvítkem prchat z hořícího Ankh-Morporku (to je tak, když nedostudovaný mág, jemuž v podvědomí dříme prastaré mocné zaklínadlo, dělá chůvu naivně romantickému turistovi z Vyvažovacího kontinentu s hromadou zlata ukrytého ve věrné cupitající truhlici z Myslícího hruškovníku, který s místními hospodskými sjednává pojí-štěnic).
A bohové Zeměplochy dál hrají v kostky, Smrť si brousí kosu (protože pro mágy si chodí osobně), blíží se okamžik závěrečného střetu Osudu a Dámy a čtenáři sledují další osudy Mrakoplaše a Dvoukvítka (a chvíli také Hruna Barbara) mezi dryádami, v Bel Shamharothově chrámu, v obrácené dračí hoře Wyrmu (a autor i jeho postavy popustí fantazii do té míry, že se s nimi krátce podíváme třeba i do obyčejného lidského letadla), až nás přivede až na samý Okraj Zeměplochy, kde moře přepadá do hlubin a kdesi tam dole jsou čtyři obrovští sloni a želva Velká A´Tuin, která si brázdí cestu nekonečným Vesmírem. A také zvídavé království Krull připravující vesmírnou loď Mocný poutník k poznání míst, kam se dosud nikdo nevydal.
Kouzla mají své barvy, a i když je tahle knížka spíš takový rozjezd, už se nemohu dočkat, až budu číst dál.

helusa2
05.05.2024 4 z 5

Tak jsem se KONEČNĚ dostala k Barvě kouzel! Už jsem to zkoušela asi před 10 lety - marně. Nebyla jsem na ni vyladěna. Až teď (po mé 40.) si mě Úžasná Zeměplocha našla. Dílů je přibližně tolik, kolik mám teď let, tak mám chvilku jasný program ;-)
Zlatým hřebem tohoto dílu byla pro mě krátká návštěva letadla! A taky skvělé zavazadlo (které bych chtěla vlastnit hned po Hermionině kabelce). No a ten poji-štěnic-ový podvod stál také za to!


ariannpHm
21.04.2024 3 z 5

Tato kniha mě nebavila tolik. Děj byl nedotažený,jediné,co nesklamalo,je humor. Ten je prostě super. Celkově 6,5/10

všechny komentáře

Související novinky (3)

Knižní novinky (49. týden)

29.11.2020


Knižní novinky (14. týden)

31.03.2019


Zemřel Jan Kantůrek, překladatel Zeměplochy

23.03.2018


Citáty z knihy (3)

Draci musí být obrovští, zelení, musí mít ostré pařáty, chrlit plameny a vůbec působit neobyčejně romantickým dojmem.


Nenávist je, stejně jako láska, síla přitažlivá.


Jsou chvíle, kdy se lidská řeč vzdává a odchází dát si panáka.


Kniha Farba mágie v seznamech

v Právě čtených77x
v Přečtených5 786x
ve Čtenářské výzvě397x
v Doporučených278x
v Knihotéce1 327x
v Chystám se číst608x
v Chci si koupit132x
v dalších seznamech32x