Úvod do současné trapnosti přehled

Úvod do současné trapnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326042/bmid_uvod-do-soucasne-trapnosti-0px-326042.jpg 4 47 47

Naděje vede ke snaze, snaha k rezignaci, častokrát se naděje překlopí do rezignace bez jakékoli mezifáze. Kompilace (plus něco navíc) blogových článků ze serveru Prigl.cz

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úvod do současné trapnosti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Amalberga
24.08.2023 5 z 5

Poezie pozdního kapitalismu. Průvodce po Brně a Brně-venkov. O realitě brněnských VŠ řekne víc než všechny dny otevřených dveří na školách a nadupaný brožurky dohromady.

DominaCZ
11.08.2023 odpad!

"Autor" by se měl alespoň naučit psát, když už chce rýt do všeho kolem.
Na webu je chyb jako máku.
Jinak typická czech snaha rýt do všech okolo ve víře, že burani jsou všichni kromě mě.
Čili ve finále: trapný nejvíc samo o sobě.
Často si o takových lidech říkám proč teda v takovým hnoji žijí, když je to tu tolik itituje...


Kochy84
10.04.2023 5 z 5

Když jsem před dávnými časy objevil server www.prigl.cz, pomáhal mi přežít těžké dny na korporátní židli. Zatímco v open Space kolem mě probíhal čilý ruch prodeje keramických dlaždic, já zíral do monitoru a říkal si "jak je možné, že tu bezmoc a šeď kolem mě tak přesně popisují." Prace mě ubíjela, ale vypadalo to, že z ní není cesty ven.
Později jsem korporát opustil (propouštíme tebe, protože jsi nejmladší z kanceláře, není to nic osobního) a musel jsem opravdu začít pracovat, takže na čtení Priglu už nějak nezbýval čas. Přesto jsem tam před nějakým časem zavítal a zjistil, že existuje (bohužel beznadějně vyprodaná kniha), tu jsem od té chvíle dlouho sháněl a protože se zadařilo, mohl jsem se letos konečně pustit do jejího přečtení.
Pokud je váš život dobrý (anebo si to myslíte), nečtěte to. Pokud nemáte smysl pro humor a ironii, nečtěte to. Pokud vám není příjemné číst o zoufalých existencích z lepších společností ale i nejhlubších spodin, nečtěte to.
Já si alespoň dost často říkal "sakra to je přesné", na několika místech knížky jsem se tak trochu poznal a priznejme si to, i trochu zastyděl. S několika málo částmi nemůžu souhlasit, třeba závěrečný rozhovor s Davidem Graeberem mi přišel až moc doleva, zbytek je ale třeskutě přesný a oceňuji hlavně neuvěřitelnou schopnost autorů bez vážnějšího citového zabarvení popisovat všední život kolem nás z úhlů ze kterých se nikdo jiný nedívá.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Úvod do současné trapnosti v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených4x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

blogy

Autoři knihy

Pavel Šplíchal
česká, 1983