Utopie, nejlepší verze přehled

Utopie, nejlepší verze https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261674/bmid_utopie-nejlepsi-verze-IGL-261674.jpg 4 23 23

Ironický příběh o strastiplném hledání zákonů panoptikálního světa, v němž hlavní hrdinové – melancholický vypravěč Viktor a superman Martin – žijí. Postupně zjišťují, že lidstvo bylo použito ke zrůdnému experimentu Vědeckotechnické rady se ‚zkvalitněním‘ lidského života a obyvatelstvo podrobeno globálnímu přeprogramování vědomí. Kmínek si formou parodie, černého humoru a v antiutopickém rámci klade otázku, o co by se měli člověk a lidstvo snažit, kde leží skutečné hodnoty a jak je nebezpečné se pokoušet k těmto hodnotám dostat jinou než přirozenou cestou.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Utopie, nejlepší verze. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Disease
07.06.2021 4 z 5

Hodně povedená alegorie. Jen ta paralela s našimi dějinami, včetně normalizace, je tu trochu moc polopatická. Ale jinak výborně napsaný mix Lema, Čapka a třeba i Douglase Adamse.

ftanka
01.04.2020 4 z 5

Aj keď bol pre mňa koniec knihy resp. hlavného hrdinu dosť očakávaný, kniha ma bavila a myslím, že žiadneho fanúšika utopistickej literatúry nemôže sklamať.


SoňkaSoník
31.10.2019 5 z 5

Po dočtení knihy mám jediné slovo: wau. Nečekala jsem takový závěr, hodně mě překvapil. Knihu jsem "zhltla" za dva večery, chytlavě napsaná, děj naprosto neuvěřitelný. Snad se tohohle v budoucnu nedočkáme. I když někde ve třech čtvrtinách knihy jsem si říkala "ty jo, ono by to fakt fungovat mohlo, takovej naprogramovanej život". Ne, raději ne. :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Utopie, nejlepší verze v seznamech

v Přečtených33x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x