Útek z tmy přehled

Útek z tmy https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489373/bmid_obscuritas-utek-z-tmy-LgN-489373.jpg 3 133 133

Píše sa rok 2003 a USA práve napadli Irak. Neznámy páchateľ zavraždí v Štokholme futbalového rozhodcu pôvodom z Afganistanu. Polícia zatkne búrliváka Giuseppeho Costu a osloví profesora psychológie Hansa Rekkeho, špičkového odborníka na výsluchové techniky, aby vymámil z Costu priznanie. Rekke však po prečítaní vyšetrovacieho spisu spochybní teóriu vyšetrovateľov, čo sa stretne s nevôľou. Costa sa dostáva na slobodu a polícia tápe v hmle bez jedinej stopy. Len Micaela Vargasová, neistá mladá policajtka zo štokholmskej prisťahovaleckej štvrte, ktorá sa stala členkou tímu v podstate omylom, sa odmietne vzdať a vyhľadá Rekkeho na vlastnú päsť. Tento nerovný pár objaví v okolnostiach vraždy nečakané a záhadné prvky. Stopy ich privedú k poľovačke na teroristov zo strany CIA aj k snahe Talibanu odstrániť z Afganistanu hudbu, lebo podľa ich výkladu navádza na hriech. Kto bol futbalový rozhodca v skutočnosti? Obeť či páchateľ?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Obscuritas , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Útek z tmy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (53)

PWM
včera odpad!

Momentálně se snažím marně vzpomenou, kdy, a zda vůbec, se mi do rukou dostala horší detektivka…

Nezáživný děj, šablonovité postavy podle televizních seriálů, nepravděpodobný průběh vyšetřování, nesmyslné jednání postav již jen korunuje kostrbatý styl psaní a amatérský způsob vyprávění.

Jestli tenhle pán dopisoval Milénium, tak potěš koště….

Njangu
04.05.2024 3 z 5

Průměrná detektivka. Napsané dobře, ale chybělo tomu napětí. I tak se těším na další díl, tam to vypadá na zajímavější příběh.


kahoma
21.04.2024 1 z 5

Kniha mi vůbec nesedla. Ač to rozhodně nemám ve zvyku, ale tuhle knihu jsem poměrně brzy přestala číst, nedočetla jsem ji... Je mi to líto, moc jsem se na ni těšila... Ale jazyk knihy se mi vůbec nelíbil... Protože umím švédsky, četla jsem ji v originále. Ale hrozně mě ten jeho styl nebavil... Přijde mi, že míchá v jednom souvětí dva i více odlišné obsahy - místo aby je rozdělil prostě na dvě věty... Přijde mi, že má zálibu ve spojce A - místo aby začal novou větu, prostě připojí A a pokračuje v souvětí. Vůbec nemám nic proti dlouhým souvětím, jen musí být obsahově jaksi v souladu... Zde například (na druhé straně knihy) začne souvětí popisem bundy a končí cestou do metra... Ne, za mne zklamání.

všechny komentáře

Související novinky (5)

TOP 10 nejprodávanějších knih (22. týden)

08.06.2022


10 nejprodávanějších knih (21. týden)

02.06.2022


Pokračovatel série MILÉNIUM je zpět!

03.05.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Útek z tmy v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených168x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených3x
v Knihotéce130x
v Chystám se číst165x
v Chci si koupit53x
v dalších seznamech9x