Uprchlík na ptačím stromě přehled

Uprchlík na ptačím stromě
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/292879/mid_uprchlik-na-ptacim-strome-dac-292879.png 5 175 175

Malý modroušek, exotický ptáček, který v našich podmínkách přežívá jen těžko, uletí chovateli z klece a je zachráněn ptáčky z ptačího stromu, kteří tam pod dohledem starého laskavého papouška Kubíka žijí jako jedna velká rodina. Brhlíci, strakapoudi, zvonci, červenky a pěnice přijmou Modrouška mezi sebe, takže během léta zažije mnohá větší i menší dobrodružství, veselá i nebezpečná. Jeho očima se malí čtenáři dozvědí zajímavé podrobnosti o stavění ptačích hnízd, o lovu na housenky i o tom, jak to dopadne, když se v některém z hnízd nic netušícím ptačím rodičům vylíhne kukaččí mládě. S blížícím se podzimem však přijde chladnější počasí a Modroušek onemocní. Ptačí kamarádi o něj obětavě pečují. Podaří se křehkého ptáčka zachránit?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Uprchlík na ptačím stromě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

Cara.17
27.05.2024 5 z 5

Další krásná a pozoruhodná klasika od Ondřeje Sekory. Tentokrát nás autor seznámí se životem ptáčků. Ukáže nám, jaká hnízda si staví, čím se živí, jak se namlouvají a pečují o mláďata a mnoho jiného...
Musím říct, že mi bylo velmi smutno, když jsem četla tu část s kukaččím mládětem. Avšak i tohle se v přírodě bohužel děje a oceňuji, že i takovéto věci pan Sekora zahrnul do svého díla a čtenářům tím lépe přiblížil nelehký ptačí život.
I přestože nemám k jeho knize výtky a zcela zaslouženě jí uděluji 5 hvězdiček, zůstává pro mě z jeho děl na předních příčkách oblíbenosti Ferda Mravenec a Brouk Pytlík - tato díla totiž v sobě mají více humoru a zábavnosti. Krom toho je mám pevně spjaté se svým dětstvím, takže duo Ferda a Pytlík u mě zkrátka vede.

miklis
08.05.2024 4 z 5

Bála jsem se, jestli je to pro mého pětileťáka před spaním srozumitelné, tolik postav a všichni ptáci… ale kupodivu to byla zatím jedna z mála knížek, u které opravdu ležel a poslouchal. Navíc jsme si u toho hledali na netu fotky a zpěv jednotlivých postav, u kapitoly s hnízdy jejich hnízda ve skutečnosti, naučili jsme se toho oba plno a poznali jsme pro nás do té doby vlastně neznámý svět.


elexmil
31.01.2024 5 z 5

Vzpomínám na knihy svého dětství a tato patřila k těm TOP. Tu jsem přímo milovala.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Uprchlík na ptačím stromě v seznamech

v Přečtených262x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených17x
v Knihotéce118x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech3x