Unesená přehled

Unesená https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536289/bmid_unesena-6619182a39d95.jpg 4 17 17

Patnáctiletá Elizabeth je vzorná žačka a skvělá sportovkyně, ale jednoduché to s ní není – chodí tajně ven, často se opíjí a trpí silnými výbuchy vzteku. Rodiče s ní jednoho dne ztratí trpělivost a rozhodnou se pro převýchovu. Elizabeth je s jejich vědomím unesena do divočiny, kde v drsných podmínkách stráví s dalšími „problémovými“ dívkami tři měsíce. Další rok prožije v uzavřené internátní škole, jejíž program připomíná spíš sektu. Teprve o mnoho let později dokáže vyprávět svůj traumatizující příběh... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Mladá fronta
Originální název:

Stolen: A Memoir , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Unesená. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Lenka276
17.05.2024 2 z 5

Zajímavé téma, to je prostě Amerika, nezvládám dítě, dám ho na převýchovu do lesa, pak do školy, která je sekta. Za 3 roky se mi dítě konečně vrátí domů. Nechápu americkou mentalitu. Konec knížky mě už moc nebavil, dopodrobna rozebírány rituály, metody ve škole atd.

slamenka
07.05.2024 3 z 5

Když nezvládáte svého puberťáka, dejte jí na převýchovu, na 100 dní do lesa a pak do nápravné internátní školy (skoro až sekty) na víc jak rok, prakticky bez kontaktu s rodinou a pak tu máte dospělého ještě s většími problémy než opravdu měl... přesně tohle je jsou tyto memoáry.

Když jsem příběh četla, tak jsem tomu nemohla uvěřit, co všechno si dovolili, co rodiče dopustili. Lehké čtení to není a čím si Elizabeth musela projít, bych nepřála nikomu. Je dobře, že o tom píše, protože to není žádná extra daleká minulost a pokud se to stále děje, je potřeba vědět, že se to děje a nezavírat oči.

Po literární stránce to žádný zázrak není, ale o to tu nejde. Obsah je důležitější než forma. I když ze začátku mě Elizabeth štvala, ale stále je potřeba mít na mysli, že je to 15ti letá dívka, co zažívá peklo.

Ještě se vyjádřím ke srovnání s knihou Vzdělaná... ta byla také taková silná, ale Unesená je vedle toho taková malá nevyzrálá sestra. Vzdělaná byla víc dospělácká kniha, víc propracovaná.


Související novinky (1)

Dokonalé městečko, Šašek a další knižní novinky (11. týden)

10.03.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Unesená v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce55x
v Chystám se číst78x
v Chci si koupit15x