The Amazing Spider-Man: Odhalení a Dokud hvězdy nezhasnou přehled

The Amazing Spider-Man: Odhalení a Dokud hvězdy nezhasnou https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264961/mid_the-amazing-spider-man-odhaleni-a-d-264961.jpg 4 54 54

Celé roky skrýval Petr Parker pře tetou May svou tajnou totožnost - to, že je Spider-Man. Ale když je tajemství prozrazeno, zjišťuje Petr, že je jeho tetička silnější, než by ho kdy napadlo. A jeho snaha získat zpátky svou ženu Mary Jane, která od něj nedávno odešla, ho postaví do cesty starému nepříteli jménem doktor Octopus.

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Amazing Spider-Man: Revelations & Until the Stars Turn Cold , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize The Amazing Spider-Man: Odhalení a Dokud hvězdy nezhasnou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Ivan Kučera
04.03.2021 4 z 5

„Udělat dobrý dojem nikdy neškodí.“ Od pokračovania fenomenálneho Straczynského Návratu som čakal predsa len o pavučinu viac, takže to nie sú čisté 4*. Shade má ďaleko k mrazivo nezastaviteľnému Morlunovi a hollywoodska linka s Dr. Ockom (a jeho protivníkom, ktorým prekvapivo nie je Spider-Man!) je priemerná, také superhrdinské klišé. Je tu ale jedno ALE. Ale akonáhle sa prejaví priamo v praxi „ten“ Straczynski, je to božské, vynikajúce a fantastické. Je to dojemné (sľub MJ o čakaní na ňu až „dosud hvězdy nezhasnou“), silné (rozhovor s tetou May, na ktorý fanúšikovia čakali niekoľko desaťročí), skvelé (pukance), parádne (Jennifer), vtipné (JJJ vo výťahu, Adam Sandler), fantastické (nemá pasáž) a máte z toho slzy v očiach („Já jsem Spider-Man.“). Straczynski zbožňuje nielen postavy (dve minúty), ale aj dialógy (pani vs. madam). Okrem toho skvele prepracoval May a z osoby, o ktorú sa Peter neustále bojí, spravil silnú ženu, o ktorú sa môže oprieť (a rovnako tak sa o ňu konečne môže oprieť aj MJ, ktorá bola doteraz vo vedení tajomstva osamelá a to ju robilo zraniteľnou). Práve za tieto scény udeľujem s prižmúreným pavúkom aj štvrtú hviezdu. Na tej má bez debaty podiel aj kresba Johna Romitu Jr. Ďalšou pozitívnou správou je, že sa jedná o skvelú kúpu, lebo za jednu cenu dostanete až dva komiksy (Odhalení a Dokud hvězdy nezhasnou v češtine vyšli samostatne v rokoch 2005 a 2006).

wullcann38
28.01.2021 4 z 5

(SPOILER) 1.Část kdy se Peter dozví že teta May ví že je Spider-man byla poněkud slabší
2.Část kdy se vrací dr.Octopus a přichází nový záporák Carlyle už mě bavila víc.

Jo,a ať žije Humr-man :D


trudoš
01.06.2020 5 z 5

„Pořád tě miluju, MJ. Budu na tebe čekat, jak dlouho budeš potřebovat. Nebo dokud hvězdy nezhasnou a nespadnou z oblohy. Podle toho co přijde dřív.“
I když jsem to četl podruhé, stále převládá naprosté nadšení. J. Michael Straczynski dokázal ze Spider-Mana udělat dospělé čtivo, které si dokáže udělat legraci ze sebe sama a přitom to stále funguje jako hrdinský komiks s nezbytným patosem. V autorově podání vás baví civilní život Petra Parkera málem víc, než všechno to Pavoukovo zachraňování vesmíru. Jsou to zároveň drobnosti, co z toho dělají návykové čtivo, ať už jde o manželské nesnáze s Mary Jane, nečekané prozření tetičky May či Parkerovy trable coby středoškolského učitele. Díky tomuhle všemu člověk nedokáže album odložit, dokud se nedostane až na úplný závěr. Jenže pak chce ještě víc a víc, což bohužel český trh nikdy pořádně neumožnil. Odlehčená kresba Johna Romity juniora pak perfektně umocňuje akční scény, stejně jako humornou nadsázku. Tohle je zkrátka úžasné dobrodružství.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha The Amazing Spider-Man: Odhalení a Dokud hvězdy nezhasnou v seznamech

v Přečtených65x
v Doporučených2x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech3x